marko_vesovic_cz_bsk

JELEN SUPERLIGA

Evandro doneo pobedu Zvezdi i približio je Partizanu (FOTO)

 

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras na svom terenu BSK Borču sa 4:1 u poslednjem meču 19. kola Super lige i smanjili zaostatak za vodećim Partizanom na tri boda. Utakmica na stadionu Crvene zvezde, koju je obeležio dvostruki strelac Evandro, počela je minutom ćutanja u znak sećanja na žrtve zemljotresa i cunamija u Japanu.

Povezana vest:  Napoli pobedio Udineze i vratio se na prvo mesto

Prvu šansu domaćin je propustio u 17. minutu, kada je Marko Vešović centrirao sa desnog boka, a Kristijan Borha sa 10-ak metara šutirao pravo u golmana. Samo dva minuta kasnije reflekse golmana BSK-a Ljube Kovačevića testirao je i Vešović udarcem sa distance, ali je lopta otišla u korner.

Borha je imao priliku i u 26. minutu, ali je čuvar mreže gostiju još jednom odlično intervenisao. Crveno-beli su terensku inicijativu iskoristili u 34. minutu, kada je Evandro prevario dvojicu čuvara i preciznim udarcem sa 12 metara savladao golmana.

Povezana vest:  Rodrigezu uručena Zlatna kopačka za najboljeg strelca SP

Brazilac je u 43. minutu još jednom savladao čuvara mreže borčanske ekipe, posle asistencije Duška Tošića. Borčanci su bolje počeli drugo poluvreme i takva igra im se isplatila u 52. minutu, kada su izveli odličan kontranapad koji je golom krunisao Dejan Babić.

Gosti su četiri minuta kasnije mogli i da izjednače, ali je Uroš Ćosić odlično intervenisao i sa gol-linije izbio loptu posle šuta Envera Alivodića.

Povezana vest:  Benitez: Odlazim na kraju sezone

Sve dileme oko pobednika rešene su u 70. minutu, kada je odličnu partiju Evandro krunisao asistencijom Borhi, koji je izbegao ofsajd zamku i savladao Kovačevića.

Konačan rezultat postavio je Andrija Kaluđerović pogotkom šest minuta pre kraja utakmice.

{vsig}ZVEZDA_BSK{/vsig}