fifa

Blejzer: Bin Hamam i Vorner su tvorci zavere

 

Član Izvršnog komiteta Svetske fudbalske federacije (Fifa) Čak Blejzer izjavio je danas da su Mohamed bin Hamam i Džek Vorner „od početka predsedničke kampanje imali plan kako da kupe glasove delegata“.

Bin Hamam se kandidovao za predsednika, ali se povukao nakon optužbi da je nudio mito. On i Vorner, dosadašnji potpredsednik Fife, juče su suspendovani na neodređeno vreme. Blejzer je naveo da će tokom istrage „svetlost dana“ ugledati novi dokazi da su pomenuta dvojica učestvovali u nelegalnim radnjama.

Povezana vest:  Galijani: Nisu nam potrebna pojačanja, imamo mnogo igrača

-To je bila zavera od samog početka kampanje za predsednika Fife – kazao je Blejzer.

Bin Hamam i Vorner se, zasad, pod sumnjom da su delegatima na izbornoj skupštini Karipske fudbalske federacije nudili po 40.000 dolara za glasove. Nakon što je Bin Hamam povukao iz trke za predsednika, jedini kandidat ostao je Jozef Blater, aktuelni šef Fife.

Povezana vest:  Mandarić optužen za utaju poreza

Bin Hamam, predsednik Azijske fudbalske konfederacije, optužio je Blatera da je znao za pokušaje podmićivanja, ali da nije ništa učinio. Posle jučerašnjeg saslušanja, Etički komitet Fife oslobodio je Blatera sumnji.

-Očekujem da na videlo izađu novi dokazi. Ima još ljudi koji su prihvatili mito. Uskoro će sve biti poznato – naveo je Blejzer.

Povezana vest:  Milan, Juventus i Mančester Junajted u lovu na Bastosa

Dosadašnje dokaze u istrazi sakupljao je bivši američki federalni istražitelj Džon Kolins.

-Nadam se da će svi ostali umešani sami da se prijave. Ako se to ne desi, budite sigurni da ćemo ih otkriti tokom istrage – naveo je Kolins.

Izborni kongres Fife održaće se 1. juna u Cirihu.