petrovic_stankovic_kzn_pazova

Stanković: Protiv Iraca prvo od šest finala

 

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković izjavio je danas da će naš državni protiv selekcije Severne Irske u C grupi kvalifikacija za šampionat Evrope 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini odigrati prvo od šest finala.

Stanković je najavio da će on i njegovi saigrači sutra pred tribinama praznog stadiona Crvene zvezde imati pristup identičan onom koji su imali protiv Rumunije u odlučujućem meču za plasman na prethodni šampionat sveta u Južnoj Africi.

-Čeka nas izužetno teška utakmica protiv veoma disciplinovanog protivnika, koji bez obzira da li je u toku peti, 25 ili 95. minut meča stoji ispred svog šesnaesterca i čeka sansu iz kontranapada – rekao je Stanković na konferenciji za novinare u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Povezana vest:  Pobeda Partizana u Subotici, Stevanović odbranio penal u 90.

Kapiten Srbije ima iskustvo igranja pred praznim tribinama i podseća da taj momenat nikako ne mora da bude presudan.

-To je problem, pogotovo kad si domaćin i nedostaje ti vetar u leđa sa tribina. Igrao sam pred praznim tribinama protiv Azerbejdžana i četiri puta i dresu Interom, pa znam šta me očekuje. Teren je, ipak, najvažniji i zato moramo dobro da se koncentrišemo, bez obzira da li su tribine prazne ili je na njima 50.000 ljudi“, istakao je Stanković.

Povezana vest:  Bez Petrovića i Obradovića protiv Slovačke

On žali zbog odluke Danka Lazovića i Aleksandra Lukovića da se povuku iz reprezentacije, uz nadu da će se oni predomisliti.

Kada je u pitanju duel između Slovenije i Italije, Stanković je priznao da će navijati za „azure“.

-Ako već neko u našoj grupi mora da ode napred, neka to budu Italijani. Sa njihovom pobedom i našim trijumfom protiv Severnih Iraca doći ćemo bodovno ćemo se izjednačiti sa Slovencima. Imaćemo priliku da se u direktnom duelu sa njima borimo za odlazak na Evropsko prvenstvo – rekao je Stanković.

Selektor Srbije Vladimir Petrović konstatovao je da će nam mnogo nedostajati povređeni igrači i dodao da ima puno poverenje u 11 momaka koji će zaigrati protiv Severne Irske.

Povezana vest:  Marković: Neće nas uspavati velika prednost

-Na prethodnim prijateljskim mečevima video sam ko koliko može i uopšte nisam zabrinut. Naravno, svi povređeni će nam nedostajati, a Nikola Žigić najviše jer bi on svojom visinom i skokom mogao da probije njihov bunker – rekao je Petrović.

On je istakao da „ni Barseloni ne bi bilo lako da nađe rupu u odbrani Severnih Iraca“ poručivši da će naš tim „strpljivo čekati šansu“.

-Znamo kakva nas utakmica čeka. Biće teško, ali uveren sam da možemo do pobede – zaključio je Petrović.

PHOTO: ataimages.rs

stankovic_kzn_pazova