hrvatska_gruzija

KVALIFIKACIJE ZA EP

Gruzija pobedila Hrvatsku golom u poslednjem minutu

 

Fudbalska reprezentacija Gruzije pobedila je večeras u Tbilisiju Hrvatsku sa 1:0, u kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo 2012. godine. Jedini gol na utakmici postigao je Levan Kobijašvili u 90. minute utakmice.

Gruzija se tako drugom pobedom u kvalifikacijama popela na drugo mesto na tabeli Grupe F sa devet bodova, bodom manje od ekipe Slavena Bilića koja je i posle pet utakmica prva. Selektor Hrvatske Slaven Bilić rekao je da u svom timu nije imao mnogo raspoloženih igrača, ali da i dalje treba verovati u plasma njegovog tima.

Povezana vest:  BEOTON ZLATNA LIGA U MALOM FUDBALU,Vodovod najubedljiviji na startu takmičenja

-Čestitam Gruziji na fanatičnoj borbenosti, dočekali su svoju priliku. I mojim igračima bih čestitao na borbenosti i želji, ali večeras smo imali malo raspoloženih igrača – rekao je Bilić posle utakmice.

-Prethodnih dana nismo lagali da smo se dobro spremali. Igrači su do sada pokazali najbolji rad na treninzima, ali to je večeras izostalo. Jednostavno, imali smo slab dan. Posle ovog rezultata, situacija se zakomplikovala u grupi, ali tek smo na pola kvalifikacija. Treba verovati u nas – dodao je Bilić.

Povezana vest:  Vermezović: Protiv Tromsea očekujem meč sa mnogo duela

Fudbaleri Izraela pobedili su u Tel Avivu Letoniju sa 2:1. Domaći su na stadionu Blunfild poveli u 16. minutu golom Elijanova Barde, a izjednačio je Kaspars Gorks u 62. minutu. Pobedonosni gol postigao je Beram Kajal u 82. minutu.

Izrael je trenutno na četvrtom mestu na tabeli sa sedam bodova, a Letonija je peta sa tri boda manje. U toku je utakmica Malta – Grčka, koja bi mogla da promeni poredak na tabeli.

Povezana vest:  Runi propušta poslednja meča, ali će biti spreman za SP