neymar

Brazilca Nejmara u Londonu gađali bananom

Napadač fudbalske reprezentacije Brazila Nejmar izjavio je večeras da su ga navijači tokom prijateljske utakmice sa Škotskom u Londonu vređali na rasnoj osnovi i gađali bananom.

Napadač Santosa bio je strelac oba gola u pobedi Brazila od 2:0 na stadionu Emirati.

Kada se spremao da izvede penal u 77. minutu, posle kojeg je postavljen konačan rezultat, navijači su ka njemu bacili bananu, prenela je brazilska televizija Sportv.

Povezana vest:  Reprezentativac Estonije uhapšen zbog dilovanja droge

-Ceo stadion me je vređao i atmosfera je bila veoma tužna. Došli smo čak iz Brazila u Englesku da bismo igrali utakmicu, a onda se ovako nešto desi. Zaista tužno – istakao je Nejmar.

Portparol Udruženja škotskih navijača Hamiš Hasbend kazao je da su Nejmaru žvižduci i negodovanje bili upućeni „zbog ponašanja na terenu“.

-Verujemo da je u jednom trenutku hteo da iscenira povredu i zato smo ga vređali. Rasizmu nema mesta među nama, a i da se dogodi nešto slično, takvo ponašanje odmah bi bilo sankcionisano – rekao je Hasbend.

Povezana vest:  Rezultati utakmica 32. kola i tabela italijanske Serije A

Selektor Brazilske reprezentacije Mano Menez kazao je da „nije video incident“.

-Nisam primetio da je neko Nejmara gađao bananom. Ako se to zaista dogodilo, onda je to jadno – istakao je Menez.

Sportv je preneo da je bananu ubačenu na teren pokupio Nejmarov saigrač Lukaš Leiva.

-U svetu više nema mesta rasizmu. Svi pričaju da je Evropa najrazvijenija, ali upravo ovde ima najviše slučajeva rasizma. To mora da se promeni, jer danas su svi jednaki – istakao je Leiva koji igra za Liverpul.

Povezana vest:  Zidan potpisao novi ugovor s Realom

Prošlog vikenda sličan incident dogodio se u Rusiji, kada su navijači Zenita iz Sankt Peterburga vređali Roberta Karlosa koji igra za Anži iz Mahačkale i Brazilcu mahali bananom.