logo_fudbalska_reprezentacija_bih

Izetbegović pisao Platiniju i Blateru

 

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović danas je povodom suspenzije Fudbalskog saveza BiH uputio pismi predsednicima UEFA i FIFA, Mišelu Platiniju i Šepu Blateru, u kome ih obaveštava da je BiH kompleksna zemlja po mnogim osnovama, a sport je jedna od oblasti prema kojoj svi njeni građani osećaju jednak afinitet, a prema fudbalu posebno.

-Ne verujem da ću preterati ako kažem da od svih sportova građani BiH fudbal najintezivnije osećaju. Teško je uopšte opisati očekivani stepen frustracije BiH nacije ukoliko naša reprezentacija i naši klubovi budu blokirani u nastupima van zemlje – naveo je Izetbegović u pismu. On kaže da bez želje da se kao član Predsednistva BiH meša u aktivnosti UEFA i FIFA, ali izražava iskreno uverenje da će naći odgovarajuće rešenje za uspostavljanje kvalitetnije organizacije fudbalskog sporta u BiH, kao i za omogućavanje daljeg učeša reprezentacije i klubova BiH u evropskim takmičenjima.

Povezana vest:  Bez Vidića u UEFA timu godine

-Bilo bi žalosno da neodgovorno ponašanje članova našeg Fudbalskog saveza onemogući fudbalskim reprezentativcima i fudbalskim klubovima u BiH učešće na pomenutim takmičenjima. Mladi ljudi koji se bave ovim sportom, kao i stotine hiljada njihovih navijaca, to zaista nisu zaslužili – naveo je Izetbegović.

On kaže da će imati njegovu punu podršku u aktivnostima na uspostavljanju kvalitetne organizacije fudbalskog sporta u BiH, lišenu svih političkih i drugih uticaja.

Povezana vest:  Trener Lestera nezadovoljan suđenjem protiv Atletika

UEFA je prošlog utorka odlučila da suspenduje Fudbalski savez BiH, ali je ostavila mogućnost da se do 1. aprila, kada odluka stupa na snagu, pitanje predsednika reguliše.

UEFA i FIFA insistiraju da Fudbalski savez BiH umesto trojnog predsedništva ima jednog predsednika, sa četvorogodišnjim mandatom.

Skupština Fudbalskog saveza BiH juče nije uspela da usvoji predlog novog Statuta – umesto postojećeg „dejtonskog“, čime je praktično samu sebe suspendovala iz svih takmičenja pod okriljem UEFA i FIFA.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Nemačka i SAD bez dogovora, uprkos vezama