zeljko_lukajic_trener_hemofarm

SUPERLIGA SRBIJE

Lukajić: Ostvarili smo važnu pobedu

 

Trener košarkaša Hemofarma Željko Lukajić rekao je večeras da je njegov tim ostvario važnu pobedu protiv Metalca u 3. kolu Superlige Srbije, pošto je „uvek teško pobeđivati mečeve u kojima vas javnost proglasi za favorita“.

-Gledano po plasmanu na tabeli, mi jesmo bili favoriti, ali smo mnogo litara znoja morali da prolijemo da bismo opravdali tu ulogu – rekao je Lukajić.

Povezana vest:  Uvalin: Ne znam zašto sam dobio otkaz!

Klub iz Vršca je večeras kao domaćin pobedio Metalac iz Valjeva sa 78:67. Trener Hemofarma istakao je da je zadovoljan što je njegov tim u svakoj četvrtini primio manje od 20 poena.

-Metalac je tražio svaku šansu da napravi iznenađenje i igrao je disciplinovano, ali mi smo angažovanošću u odbrani odradili najveći deo posla. Zakazali smo, međutim, kada je u pitanju napad. Pravili smo velike greške tražeći neka bolja rešenja – ocenio je Lukajić.

Povezana vest:  NLB LIGA 23. KOLO, Slovenci stradali u Pioniru

On je rekao da su se dobrom igrom u domaćem timu istakli Ivan Maraš i Milivoje Božović.

-Dosta smo gubili lopte i pravili korake ili faulove. Srećom, imali smo raspoložene Maraša i Božovića u skoku, gde smo nadigrali protivnika.

Hemofarm u petak u 4. kolu gostuje u Železniku ekipi FMP-a, koja je poražena u prve tri utakmice.

-Ušli smo u neverovatan ritam igranja utakmica. Igračima su noge ‘teške’ i normalno je da dođe do pada energije i koncentracije, ali nadam se da se to neće osetiti na teškom gostovanju u Železniku – dodao je Lukajić.

Povezana vest:  Radonjić: Disali smo kao jedan!

Hemofarm posle tri kola Superlige deli prvo mesto na tabeli sa Radničkim iz Kragujevca koji je večeras u Beogradu pobedio Partizan sa 96:91.