dusan_savanovic

EVROLIGA

Savanović: Srećno kad vas budemo rastavili

 

Košarkaš Efes Pilsena Duško Savanović poželeo je drugovima iz reprezentacije sreću u porazima koje im je predvideo u duelu sa njegovim timom u sledećoj sezoni Evrolige.

-Želim im svu sreću kad ih rastavimo na parketu – rekao je Savanović novinarima u Beogradu u prvoj reakciji na žreb za Evroligu.

Njegov Efes biće u grupi sa prvakom Srbije Partizanom, zatim Makabijem Milana Mačvana, Real Madridom Novice Veličkovića, kao i Armanijem i ekipom iz kvalifikacija. Ukratko, mnogo reprezentativaca Srbije u grupi.

Povezana vest:  Zvezda bolja od Zadra u punom Pioniru

-Radovaću se druženju… što je laž, jer se mi viđati i družiti ne možemo. Sistem rada i života je jako koncizan. Možemo da se vidimo 15 minuta pre utakmice ili posle, dok ne uđe trener u svlačionicu i počne da galami. Samo da stisnemo ruku i to je to – rekao je Savanović.

-Jedina košarkaška olakšica je što naše poznavanje olakšava ‘skauting’. Znamo navike i kvalitete i to olakšava pripremu, ali to je sve – rekao je Savanović.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Rezultati utakmica 5. kola

Novica Veličković je rekao da je grupa jako teška, ali i ujednačena.

-Efes ima taj ‘fajnal for’ u Istanbulu a pojačali su se dovođenjem Savana i Stanka (Baraća). Armani se pojačava, a Makabi nas je prošle sezone razmontirao. Videćemo, mada mislim da možemo sa svima da se nosimo i da ih pobedimo. Sve su to vrhunske ekipe izjednačene snage – rekao je Veličković.

Povezana vest:  Partizan doveo američku košarkašicu Bruk Kvinan

Mačvan je rekao da se raduje početku Evrolige, kao i da je grupa najteža moguća i da nikog neće biti lako pobediti u gostima. Na opasku da će Makabi ove sezone igrati u Jadranskoj ligi, Mačvan je kratko rekao:

-Super, da konačno i osvojim taj trofej.