aleks_ferguson_11

Aleks Ferguson: Ne sme nas uhvatiti paranoja zbog suđenja

Menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson upozorio je svoje fudbalere da ih ne sme da uhvati paranoja zbog suđenja u predstojećim dvobojima protiv Čelzija u četvrtfinalu Lige šampiona.

Junajted nije slavio na Stamford Bridgeu ni u jednom takmičenju još od 2002. godine, a nakon mnogih su utakmica protiv londonskog kluba poslednjih godina ostajali repovi. Ferguson upravo odrađuje suspenziju od pet utakmica baš zbog kritikovanja sudije Martina Atkinsona nakon poraza od Čelzija (2-1), 1. marta. Uprkos tome, škotski stručnjak je pozvao svoje fudbalere da ohlade glave uoči predstojećih okršaja.

Povezana vest:  Čelsi protiv Montereja u polufinalu SP u Japanu

-U zadnjih nekoliko utakmica protiv Čelzija smo imali užasno suđenje. Zato moramo biti oprezni da nas ne uhvati paranoja. U poslednjem dvoboju smo igrali izuzetno dobro i nismo zaslužili poraz – poručio je Ferguson i još se jednom osvrnuo na kaznu koju odrađuje.

-Ako govoriš ono što misliš, to ispada problem. Engleski fudbalski savez daje veliku podršku sudijama. Na neki je način to razumljivo, ali trebali bi biti dopušteni i korektni komentari suđenja.

Povezana vest:  Ivanović: Odigrali smo dobru utakmicu

Za kraj je legendarni 69-godišnji trener odbacio nagađanja da bi na kraju sezone, ukoliko Junajted osvoji svoj 19. engleski naslov i tako prestigne Liverpul, mogao napustiti ekipu koju neprekidno vodi od 1986. godine.

-Ne, ne, i dalje sam fizički spreman za vođenje tima. Penzija je za mlade ljude – našalio se Ferguson, a potom ozbiljnije dodao: – Ako te služe zdravlje i kondicija, onda nemaš problema. Kad bi se jedna od te dve stvari pokvarila, onda bih se odlučio povući.“

Povezana vest:  Rosi: Trenirao sam dosta Srba, razumem njihov jezik