josep_gvardiola

Pep Gvardiola: Moje vreme u Barseloni se bliži kraju

Trener Barselone Pep Gvardiola u intervjuu za italijansku državnu televiziju RAI istakao je kako bi na kraju sledeće sezone mogao da napusti kormilo katalonskog kluba.

Gvardiola je vrlo uspešan na klupi Barselone. U protekle dve sezone je dva puta bio prvak Španije, a 2009. godine je osvojio i Ligu šampiona. Ali, nije odlučio da se veže za klub na duže vreme, potpisujući uvek samo jednogodišnje produženje.

Povezana vest:  Krstajić: Briha bi poslao u Hag

-Mislim da se moje vreme u Barseloni bliži kraju. Srećan sam ovde, ali u klubu kao što je ovaj ne možete planirati dugoročnu budućnost. Sledeća sezona biće moja četvrta u Barseloni. Klub takve veličine mora imati puno hrabrosti tako dugo držati istog trenera. Znate, igrači se s vremenom zasite trenera, kao i obruto – izjavio je 40-godišnji Gvardiola.

Povezana vest:  FS Engleske razočaran odlukama UEFA

S obzirom da je ovaj intervju objavljen 1. aprila, mnogi su pomislili kako se radi o šali koja ide uz taj datum, ali, RAI je podvukao kako je intervju pravi i nije šaljivih tonova.

Gvardiola je na klupi Barselone nasledio Holanđanina Franka Rajkarda 2008. godine. U februaru je produžio svoj ugovor do juna 2012. godine. S Mesijem i društvom je dosada osvojio osam od mogućih 10 trofeja.

Povezana vest:  Karadžić: Partizan treba da normalno shvati uspehe i neuspehe