asafa_pauel_semafor

Asafa Pauel: Mogu da pobedim i Bolta i Geja

Bivši svetski rekorder na 100 metara Asafa Pauel još je jednom odgovorio kritičarima koji tvrde da nije atletičar za najveća takmičenja.

Jamajčanin je bio najbrži čovek sveta na „stotki“ tri godine pre eksplozije Juseina Bolta 2008. Ali, uprkos tome, od pojedinačnih dometa ima tek dve bronze sa svetskih prvenstava, a na tronu nikad nije bio. Danas za to krivi povrede.

Povezana vest:  Dudaš: Dobar rezultat, ali ima mesta za napredak

-Ljudi pričaju da na velikim takmičenjima ne pokazujem najbolje od sebe. Možda tako i izgleda, ali problem je uvek bio isključivo fizičke prirode, ne mentalne – izjavio je 28-godišnji Pauel, a onda poslao poruku Boltu i Amerikancu Tajsonu Geju.

-Ako budem fizički spreman, ne vidim razlog zašto ne bih na Svetskom prvenstvu u Daeguu ove godine osvojio zlato. Znam da sam vrlo brz. Šta mi daje veru da mogu biti najbrži? Naporan rad koji sam uložio u to – dodao je Pauel čiji je lični rekord na 100 metara 9,72 sekunde, 14 stotinki slabiji od Boltovog svetskog rekorda.

Povezana vest:  Vučić razgovarao sa Španovićevom i delegacijom ASS

Potvrdio je Pauel ujedno i kako će ove sezone nastupiti na mitinzima u Gatesheadu i Londonu gde bi se trebao na stazi susresti s Gejom.