Fudbaleri Srbije u hotelu Sanisajd tokom SP

hotel_juzna_afrikaFudbaski savez Srbije konačno je izabrao bazni kamp reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi. „Orlovi“ će biti smešteni u hotelu „Sanisajd“ u Johanesburgu. Čelnici FSS obavestili su Svetsku fudbalsku federaciju o baznom kampu, čime je započeta procedura i formalnog preuzimanja ovog objekta i dobijanja neophodnih potvrda od strane organizatora takmičenja.
Vodeći ljudi našeg saveza ništa nisu hteli da prepuste slučaju, pa su izboru hotela i trening kampa prethodile tri inspekcije od strane srpske delegacije. Konačna odluka doneta je na osnovu analize i obavljenih kontrola generalnog sekretara FSS Zoran Laković i menadžera reprezentacije Aleksandra Boškovića, koji se trenutno nalaze u zemlji domaćina Mundijala.
Izabranici Radomira Antića biće smešteni u hotelu koji po svemu odgovara zahtevima velikog takmičenja, stoji na zvaničnom sajtu FSS. Hotel „Sanisajd“ smešten je u jednom od najlepših delova Johanesburga, koji se zove Parktaun. Objekat u kojem će biti smešteni „orlovi“ izgrađen je pre nekoliko godina.Od Univerziteta, u okviru kojeg se nalazi stadion za trening, ima oko 15 minuta vožnje. 
„Sanisajd“ su tokom Kupa konfederacija 2009. godine koristile selekcije Južne Afrike, Brazila i Novog Zelanda, a planirano je da u njemu bude smešten i jedan finalsta Mundijala.
Srbija je će u ovom hotelu boraviti za vreme takmičenja po grupama, počevši od 8. juna. Takođe je izvršena i preliminarna rezervacija hotela za vreme takmičenja u osmini finala.
Hotel je od Pretorije, odnosno stadiona gde će se Srbija sastati u prvom kolu sa Ganom udaljen oko 40 kilometara. Po pravilniku takmičenja, reprezentacije koje se plasiraju u četvrtfinale koristiće transfer hotele u gradovima gde je predviđeno da se igraju utakmice ove runde. Srbija na Mondijalu igra utakmice po sledećem rasporedu, 13. jun (Pretorija): Srbija – Gana, 18. jun (Port Elizabet): Srbija – Nemačka, 23. jun (Nelspruit): Srbija – Australija.

Povezana vest:  Aršavin van terena dve do tri sedmice