Wayne Rooney of Manchester United celebrates opening goal

Runi se suočava za suspenzijom zbog psovki

 

Fudbaler Mančester junajteda Vejn Runi suočava se sa suspenzijom od dve utakmice pošto ga je Fudbalski savez Engleske (FA) danas optužio za nesportsko ponašanje, jer je opsovao u kameru tokom utakmice sa Vest Hemom.

Mančester junajted je u subotu na Apton parku pobedio Vest Hem sa 4:2, a Runi je posle gola iz jedanaesterca, koji je bio njegov treći na meču, dotrčao do televizijske kamere koja se nalazila pored terena i glasno opsovao.

Povezana vest:  Prosinečki odredio igrače za pripreme u Budvi

Runi se kasnije izvinio zbog uvredljivih komentara, rekavši da je njegovo ponašanje bilo „neprikladno“ i da psovke „nisu upućene nikome posebno“ ali je FA ipak odlučio da ga optuži za „izgovaranje nepristojnih i uvredljivih komentara“.

Takođe, i televizija Skaj Sports, koja je prenosila utakmicu, izvinila se gledaocima. Optužba nosi dve utakmice suspenzije i ako je Runi prihvati propustiće prvenstveni meč protiv Fulama u subotu i polufinalni duel FA kupa protiv Mančester sitija, 16. aprila na Vembliju. Runi do sutra mora da se izjasni, a ako odbaci optužbu, saslušanje će biti održano u sredu.

Povezana vest:  Kraj sezone za Filipea, propušta i Mundijal