TOMISLAV_KARADZIC_EP_ZREB

EP DO 17 GODINA

Srbija u grupi sa Danskom, Francuskom i Engleskom

 

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije (igrači do 17 godina) igraće u A grupi prvenstva Evrope sa selekcijama Danske, Francuske i Engleske, odlučeno je žrebom danas u Beogradu.

Učesnici B grupe su Nemačka, Holandija, Češka i Rumunija.

Prvenstvo Evrope za kadete biće održano u Srbiji od 5. do 15. maja, a gradovi domaćini su Beograd, Novi Sad, Smederevo i Inđija.

Ceremonija žreba održana je u Skupštini Beograda, uz prisustvo delegacija svih osam reprezentacija učesnica. Žrebom je rukovodio prvi potpredsednik Komisije UEFA za omladinski i amaterski fudbal Džim Bojs, a raspored grupa odredio je selektor A reprezentacije Srbije Vladimir Petrović.

Povezana vest:  Zvezda prvo dočekuje BATE, a Partizan gostuje Jang Bojsu

Uvažene goste iz Evrope, kao i gradonačelnike gradova domaćina u kojima će se igrati šampionat, pozdravili su predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FŠ) Tomislav karadžić i ministarka omladine i sporta u Vladi Srbije Snežana Samardžić Marković.

Karadžić je istakao da je „ponosan što će naša fudbalska asocijacija organizovati finalni turnir“ i najavio dolazak predsednika UEFA Mišela Platinija i prvog čoveka FIFA Sepa Blatera.

-Velika nam je čast što ćemo biti domaćini najtalentovanijim mladim fudbalerima Evrope. Bićemo dobri organizatori, a posebno mi je zadovoljstvo da kažem kako će Platini i Blater doći na finale koje će se igrati u Novom Sadu 15. maja, a da ćemo dan ranije svečano otvoriti Kuću fudbala u Staroj Pazovi, u prisustvu mnogobrojnih gostiju iz Evrope – rekao je predsednik FSS.

Povezana vest:  Fiorentina nanela Romi prvi poraz u sezoni

Karadžić je takođe poručio da je već „razgovarao sa čelnim ljudima UEFA i najavio kandidaturu i za neko od narednih takmičenja“

Samardžić Marković je istakla da je „u Srbiji privilegija biti ministar omladine i sporta“.

-Šampionat Evrope za kadete na jednom mestu okupiće i mlade i sport i veoma sam srećna što će naša zemlja biti domaćin. U ime Vlade Srbije koristim priliku da javno kažem kako će država podržati svaku narednu kandidaturu za domaćinstvo sličnog takmičenja – istakla je srpska ministarka.

Povezana vest:  MUP pomerio vreme meča Partizan - Radnički Niš

Po tri najbolje ekipe iz grupa 10. kontinentalnog prvenstva u Srbiji izboriće učešće na šampionatu sveta, koji će od 18. juna do 10. jula biti održan u Meksiku.