zvezda_partizan_kup_4

LAV KUP SRBIJE 2011

Partizan, uprkos porazu, u finalu Kupa Srbije

 

LAV KUP SRBIJE, CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN 1:0

Crvena zvezda je razbila trogodišnji kompleks, ali Partizan će se boriti za trofej Kupa Srbije. Golom Andrije Kaluđerovića u 72. minuta crveno-beli su uspeli da savladaju šampione iz Humske što im je bilo malo za veliko finale sa Vojvodinom, pošto su gosti u prtljagu poneli dva gola Prinsa Tejga iz prve utakmice.

Za razliku od ranijih mečeva Crvena zveza je imala igru, pokazavši da se trenerski pečat Roberta Prosinečkog itekako vidi. Sa druge strane, trener PArtizana Aleksandar Stanojević rešio je da se brani, tako da se u nekoliko navrata I Princ Tejgo nalazio duboko na polovini svog tima.

Povezana vest:  Luis van Gal: Nisam još uvek video ono najbolje od Riberija!

Posle početnog “opipavanja pulsa” Partizan je, po tradiciji, prvi zapretio staroj mušteriji. “Žabica” Dominika Adije sa 18 metara namučila je Bobana  Bajkovića, ali je dugokosi golman krajnjim naporon umirio loptu. Od tog trenutka do odmora, “crno-beli”nisi ni videli Bajkovića, dok je ispred gola Stojkovića bilo znatno zanimljivije. KAdu je u 12. Minute prošao po levoj strain I sjajno centrirao ka Kaluđeroviću ali je Stojković mačijem refleksom sprečio  erupciju oduševljenja među crveno-belima.

Novi napad I veliku šansu domaći su imali već u 21. minutu kada je Ninkov pogodio u glavu Borhu. Kolubijac se nije dobro snašao već je sa pet metara promašio “14 kvadrata mreže”. Do kraja poluvremena domaći su pritiskali crno-bele ali nisu uspeli da stvore ozbiljniju priliku.

Povezana vest:  Mihajlović preuzima italijansku Sampdoriju?

Nastavak meča nije doneo ništa novo. Igrači Partizana su “parkirali autobus”  na 35 metara od svog gola, dok su domaćini uporno pokušavali da dođu do gol šanse. Prvu ozbiljniju priliku imao je Jevtić kada je pogodio spoljni deo mreže što je samo bila najava za eksploziju na stadionu. U 72. minutu u napadu koji nije mnogo obećavao Borha je uspeo da oštro centrira a spretni Kaluđerović je postavio nogu I prevario Stojkovića. Na krilima prvog gola do tada neprimetni Evandro dodao je loptu do Kaluđerovića ali je brzonogi napadač uspeo da prokocka idealnu priliku I da loptu pošalje  iznad gola.

Povezana vest:  "El konfidensijal": Lukaku na pozajmici u Atletiku

Krenuli su “crveno-beli” da jure ka drugom golu ali je veliku šansu imao bek Partizana Aleksdandar Lazevski. Reprezentativac Makedonije, iskoristio je dodavanje Ilijeva, šutiravši “punom” ali je Bajković sjajno intervenisao. Do kraja meča CRvena zvezda je pokušavala da nešto više učini ali su se svi napadi završavali na dvadesetak metara.

Crvena zvezda – Partizan 1:0

Strelci: 1:0 Kaluđerović 72.

Stadion Crvene zvezde. Gledalaca: 30.000. Sudija: Slobodan Veselinović (Valjevo).

Crvena zvezda: Bajković, Ninkov, Vilotić, Ćosić, Mikić, Isah(Mijailović), Evandro, Vešović(Jevtić), Kadu(Lazović), Borha, Kaluđerović. Trener: Robert Prosinečki.

Partizan: Stojković, Miljković, Krstajić, Savić, Lazevski, Kamara, Petrović,  Ilić, Tomić(Babović), Adija(Ilijev), Tajgo(Smiljanić). Trener: Aleksandar Stanojević.

 

PHOTO: ataimages.rs