runi_ls_2011

LIGA ŠAMPIONA

Mančester pobedio u Londonu, Barselona ubedljiva kod kuće

Fudbaleri Mančester junajteda I Barselone nalaze se na dobrom putu da izbore plasman u polufinale Lige šampiona, pošto su večeras pobedili svoje rivale u prvim mečevima četvrtfinala.

Mančester je kao gost bio bolji od Čelsija sa 1:0, dok je Barselona na svom terenu ubedljivo porazila Šahtjor iz Donjecka sa 5:1.

Jedini gol u susretu engleskih timova postigao je Vejn Runi na asistenciju Rajana Gigsa, u 49. minutu.

Veteran iz Velsa odlično je prošao po levoj strani i proigrao Runija, koji je šutirao po zemlji u levi ugao gola Petera Čeha.

Povezana vest:  I Sevilja želi da dovede Krasića

U poslednjem minutu prvog poluvremena Čelsi je imao odličnu šansu za izjednačenje. Prvo je lopta pogodila stativu posle centaršuta Didijera Drogbe prema Fernandu Toresu, a potom je slab šut Frenka Lamparda sa gol-linije izbacio Patris Evra.

U drugom poluvremenu Česli je imao inicijativu u igri, ali je na golu Mančester junajteda odlično branio Edvin van der Sar.

On je čak devet puta zaustavio šuteve protivničkih igrača.

Reprezentativci Srbije Branislav Ivanović i Nemanja Vidić odigrali su svih 90. minuta utakmice u Londonu.

Ivanović je u 84. minutu mogao da postigne pogodak za Čelsi, ali je njegov udarac sa ivice šesnaesterca zaustavio golman gostiju.

Povezana vest:  SP JAR, Španci žele da kupe hobotnicu Pola

Vidić je u odbrani Mančestera ponovo igrao sa Riom Ferdinandom, koji se vratio na teren posle pauze zbog povrede. U finišu meča Vidić je imao verbalan duel sa napadačem domaćeg tima Fernandom Toresom, koji je pokušao da iscenira penal.

Barselona je na svom terenu bila izuzetno efikasna protiv ukrajinskog Šahtjora.

Ekipu prvaka Španije predvodili su Andres Inijesta i Dani Alveš, koji su upisali po gol i asistenciju.

Inijesta je već u 2. minutu doneo prednost Barseloni, da bi potom u 34. proigrao Alveša za 2:0.

U drugom poluvremenu za samo sedam minuta postignuta su tri pogotka. Posle kornera Žerar Pike je u 53. povećao na 3:0, da bi potom Jaroslav Rakitski u 59. minutu vratio nadu gostima smanjivši na 3:1. Samo minut kasnije Seidu Keita je na dodavanje Lionela Mesija postigao novi gol za Barselonu.

Povezana vest:  Lev veruje u reprezentaciju

Konačan rezultat postavio je Ćavi Ernandez u 86. minutu utakmice.

Dominaciju Barselone potvrdila je i statistika, po kojoj su igrači španskog tima čak 20 puta šutirali na gol protivnika, uz posed lopte 64:36 odsto.

Juče je aktuelni prvak Evrope Inter poražen na svom terenu od Šalkea sa 5:2, dok je Real Madrid kao domaćin bio bolji od Totenhema sa 4:0.