LouisVanGaalNew2

Bajern otpustio Van Gala!

 

Vođstvo aktuelnog nemačkog fudbalskog prvaka Bajerna uručilo je otkaz holandskom 59-godišnjem treneru Luisu van Galu, javljaju Kiker i još neki nemački mediji.

Van Gal je trebalo da napusti kormilo Bajerna po završetku ove sezone, godinu dana pre isteka ugovora, a Bajern je već ranije najavio da će Van Gala na kraju sezone zameniti Jup Hajnkes. Ali, nakon što je Bajern u subotu u bavarskom derbiju odigrao 1:1 u gostima kod Nirnberga, i tako pao na četvrto mesto na tabeli, uprava kluba odlučila je odmah da se zahvali na saradnji svom treneru, piše Kicker.

Povezana vest:  Predsednik FK Crvena zvezda Vladan Lukić o regionalnoj ligi

-Odluka je doneta u interesu Bajerna, posle pada na četvrto mesto i opasnosti da se ne ispuni i minimalni cilj, plasman u Ligu šampiona – navodi se u saopštenju kluba.

Treće mesto Bundeslige vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, a Bajern je ranije izgubio sve šanse da odbrani titulu.

Ekipu će do kraja sezone voditi dosadašnji pomoćnik Andrijes Jonker, dok su otkaz dobila još trojica asistenata.

Povezana vest:  Navijači FK Vojvodine pozivaju na bojkot utakmice sa Zvezdom

Članovi upravnog odbora Karl-Hajnc Rumenige, Uli Henes i Karl Hopfner sastali su se u subotu uveče sa sportskim direktorom Kristijanom Nerlingerom i odlučili se za promenu trenera.

Van Gal je prošle sezone osvojio sa klubom duplu krunu i došao je do finala Lige šampiona, ali je ove sezone forma Bajerna u prvenstvu bila promenljiva, a sada postoji mogućnost da ekipa neće igrati u elitnom klupskom takmičenju.

Povezana vest:  Sabrosa završio reprezentativnu karijeru

Bajern u sledećem kolu igra protiv Bajera iz Leverkuzena, koji trenutno vodi Hajnkes.

Bajern ima 52 boda na četvrtom mestu tabele Bundeslige, a treći je Hanover sa bodom više.