guus-hiddink

FS Turske čuva selektora Gusa Hidinka

 

Fudbalski savez Turske saopštio je danas da neće dozvoliti selektoru reprezentacije Gusu Hidinku da u isto vreme predvodi i neki klub. Hidink je tokom 2009. godine, dok je bio selektor Rusije, na kratko preuzeo Čelsi, ali FS Turske neće dozvoliti da se taj slučaj ponovi.

-Prošle nedelje smo odbili pregovore sa Ajaksom, pošto se ugovorom Hidinku zabranjuje da radi u nekom klubu dok je selector reprezentacije Turske – rekao je portparol turskog saveza Turker Tozar britanskim medijima.

Povezana vest:  Važne pobede Almerije i Rasinga u borbi za opstanak

Prethodnih dana mediji su spekulisali da bi Hidink mogao da zameni Karla Ančelotija na klupi Čelsija.

-U ugovoru postoji posebna klauzula i naš predsednik Mahmut Ozenger nema nameru da je menja. Shvatamo da ljudi kao (vlasnik Čelsija) Roman Abramovič žele trenera, ali ako nam stigne ponuda – odbićemo je – rekao je Tozar.

Povezana vest:  Paunović: Rivali kvalitetni, ali verujemo u sebe

-Gus Hidink je čovek koji uvek ispuni dogovor, a rekao nam je i da bi posao u Turskoj mogao da bude njegov poslednji trenerski posao. Želeli bismo da nas odvede u finale Svetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu – dodao je on.

Reprezentacija Turske trenutno zauzima treće mesto u kvalifikacionoj Grupi A za Evropsko prvenstvo 2012. godine sa devet bodova iz pet utakmica. Nemačka je prva sa svih pet pobeda, dok Belgija ima 10 bodova iz šest utakmica.

Povezana vest:  Britanci istražuju detalje krivične prijave srpske policije