roma_slavlje

Američka korporacija postala vlasnik Rome

 

Američki biznismen italijanskog porekla, Tomas Di Benedeto, upisao se kao vlasnik 60 posto deonica fudbalskog kluba Rome, za šta je platio 100 miliona dolara.

-Posao je završen – rekao je Di Benedeto rimskim novinarima pošto je rešio formalnosti sa Paolom Fiorentinom, potpredsednikom banke Unikredit, koja ostaje suvlasnk kluba sa 40 posto deonica u vlasništvu.

Povezana vest:  Kapelo: Srećan sam kao selektor Rusije

Di Benedetova bostonska kompanija postala je tako prva neitalijanska poslovna grupacija sa većinskim vlasništvom jednog italijanskog fudbalskog kluba.

Da bi posao bio i definitivno blagoslovljen, preostaje još samo jedna formalnost: da ga potvrdi Italijanska finansijska agencija. Za to, međutim, ne postoji nikakva prepreka.

Unikredit je preuzeo vlasništvo nad klubom prošle godine kada porodica Sensi, dugogodišnji vlasnik kluba, više nije uspevala da finansira dospele kreditne obaveze.

Povezana vest:  Van Persi ponovo na terenu početkom aprila

Di Benedeto je ranije izjavio da želi od Rome da napravi jednu od najboljih evropskih ekipa, kao i da želi da postane fudbalski uspešan po uzoru na Silvija Berluskonija i njegov Milan.

-Želim klub koji će svake godine biti sposoban da se bori za italijanski naslov i koji će postati napokon konkurentan u Evropi – rekao je američki Italijan, koji u vlasništvu drži bejzbolsku ekipu Boston Red Soks, i drži vlasnički udeo u Nju Ingland Sports Venturesu (NESV), korporaciji koja je prošle godine kupila Liverpul.

Povezana vest:  Francuski savez negira pregovore sa Blanom