ivica_osim

Osim predsednik Komiteta za normalizaciju FSBiH

 

Poznati fudbalski stručnjak Ivica Osim izabran je danas u Beču za predsednika, a Darko Ljubojević za potpredsednika Komiteta za normalizaciju Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (FSBiH), preneli su sarajevski mediji.

Dogovoreno je da 26. maja bude održana sednica Skupštine s ciljem da se usvoji novi Statut FSBiH.

-To će biti treća, poslednja šansa za naš savez. Ako usvojimo Statut imamo garancije FIFA i UEFA da će sankcije biti povučene 1. juna. Ako ne dođe do usvajanja Statuta FSBiH biće suspendovan još godinu dana – rekao je generalni sekretar FSBiH Jasmin Baković u telefonskoj izjavi za agenciju Fena.

Povezana vest:  Fudbaleri Zvezde pobedili Čukarički

Po njegovim rečima, još nije poznato u kojem sastavu će biti održana Skupština FSBiH 26. maja. To bi trebalo da bude definisano na narednim sastancima Komiteta za normalizaciju, a sledeći je zakazan za 20. april u Sarajevu.

FIFA je krajem marta suspendovala FSBiH iz svih međunarodnih takmičenja nakon što nije usvojen njen ultimativni zahtev za organizovanje izbora kojim bi bio određen jedan predsednik saveza sa četvorogodišnjim mandatom. Zbog toga je formiran šestočlani Komitet za normalizaciju koji će do daljeg rukovoditi tim savezom.

Povezana vest:  Panika u Čelziju: Fernando Tores pati od nostalgije?

Do formiranja Komiteta Fudbalskim savezom BiH rukovodilo je tročlano predsedništvo, a na funkcijama predsednika i dva potpredsednika svakih 16 meseci rotirali su se predstavnici tri konstitutivna naroda, Bošnjaka, Srba i Hrvata.