Nemanja_vidic_i_anjelka

Vidić u timu godine Premijer lige

 

Kapiten Mančester Junajteda, reprezentativac Srbije Nemanja Vidić uvršten je u tim godine engleske Premijer lige, u izboru Udruženja profesionalnih fudbalera (PFA).

Pored Vidića, u timu godine su još trojica igrača Mančester Junajteda, trojica iz londonskog Arsenala, dvojica iz Mančester Sitija i po jedan iz Čelsija i Totenhema.

Za najboljeg igrača godine PFA je proglasio napadača Totenhema Gereta Bejla, koji je četvrti Velšanin osvajač prestižnog priznajnja, nakon Jana Raša, Marka Hjuza i Rajana Gigsa.

Povezana vest:  Vermezović: Igrači jedva čekaju da se završi polusezona

-Oduševljen sam, zaista. Ovo je ogromno priznanje, posebno kada se zna da dolazi od profesionalnih kolega. Međutim, za moje partije ove sezone zaslužni su i saigrači iz tima, pa je ovo nagrada svih nas – izjavio je 21. godišnji Bejl, koji je postigao 11 golova na 36 klupskih utakmica ove sezone.

Povezana vest:  Kragujevčani do boda protiv Novog Pazara u finišu meča

Prvotimac Totenhema prekinuo je dominaciju igrača Mančester Junajteda u izboru PFA od 2006, kada je najbolji bio Stiven Džerard iz Liverpula.

Bejl je dobio najviše glasova u konkurenciji Samira Nasrija (Arsenal), Karlosa Tevesa (Mančester Siti), Čarlija Adama (Blekpul), Rafaela van der Varta (Totenhem) i Nemanje Vidića.

Za mladog igrača godine PFA je proglasio Džeka Vilšira (19) iz Arsenala.

Povezana vest:  SVETSKO PRVENSTVO - ČILE 1962, Treće meste izgubili od Čilea

Tim godine engleske Premijer lige je sledeći: Edvin van der Sar (Mančester Junajted), Bakari Sanja (Arsenal), Ešli Kol (Čelsi), Nemanja Vidić (Mančester Junajted), Vensan Kompani (Mančester Siti), Nani (Mančester Junajted), Samir Nasri (Arsenal), Džek Vilšir (Arsenal), Geret Bejl (Totenhem), Karlos Teves (Mančester Siti), Dimitar Berbatov (Mančester Junajted).