milan_jovanovic_liverul

Jovanović: Pogrešio sam što sam prešao u Liverpul

Fudbaler Liverpula Milan Jovanović rekao je danas da je pogrešio što je prešao u taj klub i dodao da se nada da će na leto otići sa Enfilda.

-Sigurno je 15 klubova bilo zainteresovano i pratilo moje igre, ali ja sam izabrao Liverpul i pogrešio – rekao je Jovanović britanskim medijima.

Reprezentativac Srbije je prošle godine kao slobodan igrač Standarda iz Liježa prešao na Enfild, ali nije uspeo da se izbori za mesto u timu Kenija Dalgliša.

Povezana vest:  Rendžers osvojio Liga Kup

Upitan da li žali što je prešao u Liverpul, Jovanović je potvrdno odgovorio.

-Da budem potpuno iskren – moram reći da redovno o tome razmišljam. Ako bih mogao da pređem u jedan od italijanskih ili nemačkih klubova život bi mi bio mnogo lepši nego u Engleskoj. Takođe i za moju karijeru bi bilo mnogo bolje da igram u Seriji A ili Bundes ligi – rekao je on.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Rezultati utakmica 17. kola, strelci i tabela Super lige

-U Belgiji sam živeo u delu grada u kome su živeli mnogi ljudi iz Srbije pa je zbog toga sve bilo drugačije, življe. Liverpul je drugačiji grad. Ovde sam potpuno sam, bez ikoga – ja sam vrlo usamljeni stranac. Ovde nisam upoznao nijednog čoveka iz Srbije. Žena i deca mi ne žive u Engleskoj i ne mogu da pričam srpskim jezikom. Ali, Liverpul je klub koji ne možete da odbijete – dodao je on.

Povezana vest:  Djurdjević: Novi, ratnički Partizan boriće se za svaku loptu

Jovanović je u Liverpul došao na insistiranje tadašnjeg trenera Rafaela Benitesa, ali španski stručnjak je napustio Enfild pre nego što je napadač stigao u klub.

-Jedino žalim što je trener koji me je doveo na Enfild napustio klub pre mog dolaska. Verujem da bi sve bilo drugačije za mene da je Rafa Benites ostao u Liverpulu – rekao je Jovanović.