NAFTAN-ZVEZDA_09

KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE

Zvezdi gol prednosti pred revanš

 

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su danas u Vitebsku ekipu beloruskog predstavnika Naftana sa 4:3 (3:0), u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Revanš susret na programu je za sedam dana u Beogradu. Pred oko 1.000 gledalaca, sudio je Toni Asuma iz Finske.

Strelci: Gavrjuško u 47. iz penala i 68. i Žukovski u 76. za Naftan, a Kasalica u 6. i 69. i Milunović u 18. i 34. minutu za Crvenu zvezdu.

Žuti kartoni: Bukatkin, Sorokin, Berezovski, Gorbačev, Žukovski (Naftan), Maksimović, Mladenović, Kasalica (Crvena zvezda).

Povezana vest:  Abidal objavio kraj karijere

Naftan: Dovgajla, Berezovski, Gorbačev, Kobec (od 73. Žukovski), Trukov, Bukatkin, Černih, Naumov, Zjulev (od 25. Obrazov), Sorokin, Kovalenko (od 46. Gavrjuško).

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Maksimović, Krneta, Mladenović, Dimitrijević, Milivojević, Evandro (od 71. Kadu), Lazović, Milunovia (od 77. Vešović), Kasalica.

Crveno-beli umalo da od gotovog naprave veresiju, jer su posle vođstva od 3:0 na poluvremenu u nastavku primili tri gola i malo je nedostajalo da im zaslužen uspeh isklizne iz ruku. Na sreću, Filip Kasalica je svojim drugim pogotkom vratio poljuljano samopouzdanje ekipi, pa su Beograđani u grčevitoj borbi sačuvali povoljan rezultat.

Povezana vest:  Kovačević: Možemo da napravimo dobru ekipu

Bila je ovo veoma neobična utakmica sa dva potpuno različita poluvremena. U prvom delu izabranici Roberta Prosinečkog su dominirali i organizovanom igrom sasvim kontrolisali dešavanja na terenu. Postigli su čak tri gola i činilo se da domaćinu predstoji pravi debakl, a gostima samo formalnost u revanšu za sedam dana.

Međutim, situacija se dramatično preokrenula u nastavku meča. Naftan je nametnuo izuzetan tempo, njegovi igrači su prosto kidisali prema mreži Bajkovića, često nesportski i grubo, dok su se crveno-beli unervozili i neoprezno pravili greške. Početnički kiks napravio je Jovan Krneta u 76. minutu promašivši loptu, što je iskoristio Žukovski i smanjio vođstvo Zvezde na 4:3.

Povezana vest:  MUP Francuske zabranio dolazak navijača Dinama u Pariz na meč Lige šampiona

Od tog trenutka fudbaleri Naftana su sve činili da stignu barem do remija, ali je Crvena zvezda ipak odolela svim naletima žustrih domaćina. Predstavnik Srbije na kraju je sasvim zasluženo izborio pobedu, koja je trebalo da bude mnogo ubedljivija, ali dovoljna da se sa optimizmom iščekuje revanš za sedam dana na Marakani.