policija-cg

U sukobima policije i poljskih navijača 11 povređenih

 

U sukobima crnogorske policije i poljskih navijača u Podgorici uoči i tokom fudbalske utakmice između domaće „Budućnosti“ i „Slaska“ iz Poljske povređeno je 11 osoba, saopštila je danas Uprava policije Crne Gore. Kako se navodi, u incidentima pre, tokom i nakon sinoćne utakmice povređeno je sedam policajaca, trojica pripadnika jedne privatne agencije za pružanje usluga obezbeđenja, kao i jedan navijač iz Poljske.

Povezana vest:  Pavel Vrba preuzeo Anži

Policija je saopštila da je privela jednog navijača „Budućnosti“, zbog napada na policiju, kao i jednog poljskog navijača, zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru. Uprava policije je navela da su poljski navijači, čim su došli u blizinu stadiona, počeli da izazivaju incidente, pri čemu su policiju gađali stolicama, flašama i drugim predmetima.

Dodaje se da su još dve grupe navijača iz Poljske, koje su u Crnu Goru ušle iz pravca Hrvatske i Srbije, izazvale incidente odmah nakon prelaska crnogorske granice, tako što su izašle iz autobusa i blokirale magistalne puteve, a potom nasrnule na policajce, gađajući ih kamenicama i drugim predmetima.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Rezultati revanš utakmica osmine finala