Mesi: Fudbal je jedino što znam da radim

U poslednjim je brojevima konkurentskih američkih nedeljnika, Newsweeka i Timea, jedna od glavnih tema argentinski fudbaler u redovima Barselone Leo Mesi, službeno najbolji fudbaler sveta u dvema prošlim godinama.

Time ga je uvrstio na listu sto najuticajnijih ljudi na svitu. Osim političara, kojih je na popisu najviše, mesta se na listi našlo za još samo jednog sportistu, tačnije sportistkinju. Reč je o belgijskoj teniserki Kim Klijsters.

Za Newsweek je Mesi dao atipičan, nefudbalski i lični intervju, govoreći o vlastitim emocijama, strahovima, planovima…

Povezana vest:  Bendtner i Volkot čuvaju Arsenal, ubedljivi Čelsi

-U životu se ne bojim apsolutno ničega što se tiče mene samog. Ipak, brinem se za ono što se može dogoditi mojim bližnjima. Primer je smrt moje bake, koja me zadesila iznenada i jedva sam je preboleo – priznao je Argentinac prisetivši se potom svojih prvih dana u Barseloni nakon što se kao 13-godišnjak pre deset godina u katalonsku prestolnicu preselio iz argentinskog grada Rosarija.

-U početku je bilo vrlo, vrlo teško. Nije jednostavno kad odete na drugi kraj sveta kao dete. Ali, ta mi je životna promena pomogla da brže odrastem i razvijem se u osobu kakva sam danas – kaže Mesi.

Povezana vest:  Uhapšen Admir Suljićh, osumnjičen za nameštanje mečeva

Novinari Newsweeka upitali su ga i oseća li potrebu za očinstvom.

-Mislim da za to imam dosta vremena. Voleo bih da budem otac, tu nema sumnje, ali ne znam kad bi se to moglo dogoditi.

Priznao je Mesi također da ne zna ništa drugo da radi osim da igra fudbal.

-Uvek sam maštao o tome da ću biti profesionalni fudbaler. Svim onim dečacima koji treniraju fudbal poručio bih prvenstveno da uživaju, igraju se, stvaraju prijateljstva… U fudbalu treba uživati jer fudbal je u prvom redu ipak igra – poručio je genijalni Argentinac.

Povezana vest:  Gvardiola: Važan je način igre, a ne rezultat

Sebe je Mesi opisao kao tihog i sramežljivog čoveka. Kaže da se najprijatnije u poslednjih nekoliko godina osećao posetivši nedavno New York, i to stoga što ga niko nije poznavao:

-Voleo bih češće prolaziti neprimećeno, ne osećati ljudske poglede na sebi.