arsene-wenger-arsenal

Arsen Venger: Ne možemo sebi priuštiti da kupimo Ronalda

Menadžer Arsenala Arsen Venger najavio je da njegov klub u narednom prelaznom roku neće trošiti veliki novac na pojačanja.

U zadnjih šest utakmica u Premiershipu, Arsenal je samo jednom pobedio, a čak pet puta je odigrao nerešeno. Sada zaostaje za Mančester Junajtedom za šest bodova, a na drugom mestu preskočio ga je Čelzi, koji ima 64 boda, koliko i „topdžije“.

Povezana vest:  Steaua čeka Ludogorec, Maribor protiv Seltika

Mnogi smatraju da je time izgubljena još jedna prilika da Arsenal napokon osvoji naslov prvaka, ali Venger se s time ne slaže.

-Još uvek možemo dobiti sve utakmice sezone, uključujući i onu protiv Mančester Junajteda na našem stadionu 1. maja. Mančester može gubiti bodove i na drugim utakmicama. Još možemo do naslova, ali sada razmišljamo samo o prvoj sledećoj utakmici, protiv Boltona u nedelju – kaže francuski stručnjak.

Povezana vest:  Čović: Nije dobro to što se polemiše po medijima

Navodno je Venger dobio na raspolaganje 40 miliona funti za dovođenje pojačanja na leto…

-Uvek imate osećaj da vam trebaju novi i još bolji igrači. Ali, ako se osvrnete na naše predstave ove sezone, ne možete zaključiti da nam trebaju neke drastične promene u sastavu. To bi bilo sasvim glupo. Nažalost, živimo u svetu u kojem se drugo mesto tretira kao potpuno smeće. Takva su moderna vremena, ali to nije tako. Mi želimo da nam napreduju igrači koje već imamo u sastavu, jer sebi ne možemo priuštiti da kupimo Ronalda za 85 miliona funti. Zato stvaramo tim od igrača koje već imamo, to je naša filozofija – zaključio je Venger.

Povezana vest:  Navijači Reala vređali Bejla