emmanuel-adebayor_real_madrid

Emanuel Adebajor: Kup kralja posvećujem Vijeiri, on je moj kum, brat i otac

Togoanski fudbaler Emanuel Adebajor (27) u sredu je s Real Madridom osvojio španski Kup kralja pobedom protiv Barselone (1-0). Napadaču koji je u januaru stigao na pozajmicu iz Mančester Sitija to je prvi klupski trofej u karijeri.

Nije zata ni čudo da je i nekoliko dana kasnije pun emocija, a naslov je odlučio da posvetiti nekadašnjem saigraču Patriku Vijeiri.

Povezana vest:  Bojan Krkić do kraja sezone u Majncu

-Sećam se da mi je Patrik jednom rekao: ‘Fudbal je poput velikog točka koji se stalno okreće. Zato uvek moraš ustrajati i nikad ne smeš odustajati’. Ako nekome moram da posvetim ovaj Kup kralja, onda je to Patrik jer mi je on nešto poput kuma. Kad sam bio u nevolji, jako mi je pomogao. Bio mi je podrška kao brat i kao otac – izjavio je Adebajor o francuskom fudbaleru.

Povezana vest:  Brazil prvak sveta

Ujedno je izrazio želju za povratkom u togoansku reprezentaciju koju je napustio nakon oružanog napada na nacionalnu ekipu uoči Afričkog kupa nacija prošle godine. Ali, pre povratka od togoanskih vlasti traži da objasne okolnosti incidenta i da odgovore zašto do danas nije pokrenuta istraga.