prosinecki_140_derbi

Stanojević i Prosinečki ocenili da je Partizan bio bolji

Treneri „večitih“ rivala Aleksandar Stanojević i Robert Prosinečki ocenili su večeras da je Partizan zasluženo pobedio Crvenu zvezdu sa 1:0 u utakmici 24. Kola prvenstva Srbije, kao i da je prvo poluvreme meča bilo zanimljivije za gledanje.

-Cele sezone igramo takmičarski fudbal. Nedavno smo imali krizu igre, ali uprkos tome uspeli smo da izbacimo Zvezdu iz Kupa i pobedimo je u direktnom duelu u prvenstvu. Mislim da je publika u prvom poluvremenu mogla da gleda fantastičnu igru na obe strane – rekao je Stanojević novinarima u Beogradu.

Partizan zahvaljujući golu Prinsa Tejga u 62. minutu ponovo ima tri boda prednosti u odnosu na Zvezdu, ali je trener crno-belih ponovio da ne veruje da će večerašnji derbi odlučiti prvaka Super lige, pošto do kraja ima još šest kola.

Povezana vest:  Zoran Đorđević podneo kandidaturu za mesto selektora

Stanojević je dosta emotivno ušao je u 140. „večiti“ derbi i veći deo meča proveo je trčeći ispred klupe za rezervne igrače.

-Nijednog trenutka nisam nikoga vređao, već sam svojim igračima želeo da dam energiju – kazao je Stanojević.

On je dodao da su povrede Saše Ilića, u prvom poluvremenu, I Aleksandra Lazevskog u drugom, bile veliki hendikep za ekipu.

-Mislim da je Nemanja Tomić odlično zamenio Ilića – istakao je Stanojević.

Povezana vest:  Pokrenuta istraga protiv šest klubova zbog dugovanja

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki čestitao je Partizanu na pobedi, i rekao da su crno-beli pokazali „veću želju za pobedom“.

-Partizan je igrao bolje. Mi smo imali prilike u prvom poluvremenu koje nismo iskoristili. Presekla nas je povreda Evandra, ali da ponovo igramo, ne bih ništa menjao – kazao je Prosinečki.

On je ocenio da je greška njegovog tima bila u tome što su odbrambeni igrači previše „napucavali loptu“.

-Ćosić, Tošić i Adi su napravili dosta gresaka u dodavanju, ali to je i bio deo Stanojevićeve taktike. Želeo je da ih njegovi igrači pritisnu, što mu se i ostvarilo – kazao je Prosinečki.

Povezana vest:  Pobede Crvene zvezde i Vojvodine

Crvena zvezda je u večerašnjem derbiju bila lišena podrške svojih navijača, koji su bojkotovali utakmicu zato što se igrala na Veliku subotu uoči Uskrsa.

-I ranije sam rekao da će nam oni faliti, ali nismo zbog toga izgubili. Sigurno je da bi nam dali dodatni vetar u leđa da su bili tu – ocenio je Prosinečki.

Partizan će u narednom kolu, 30. aprila, gostovati u Jagodini, dok će Crvena zvezda na svom terenu igrati protiv Hajduka iz Kule.

PHOTO: ataimages.rs