arsene-wenger

Arsen Venger: Pritisak na Fabregasa bio je prevelik, izgorio je u želji da donese trofej

Francuski menadžer Arsenala Arsen Venger izjavio je kako je kapiten njegove ekipe Cesc Fabregas „izgorio“ u želji da „topdžijama“ donese trofej ove sezone.

Prošlog leta Venger je Fabregasu poverio kapitensku traku kako bi ga uverio da ostane na Emiratesu i odupre se zovu svog matičnog kluba Barselone. Iza njega je tada bila sezona u kojoj je upisao 15 golova uz 16 asistencija u premierligaškim susretima. Ove je sezone njegov učinak ipak znatno skromniji, tek tri gola i 13 asistencija.

Povezana vest:  Barselona ne traži zamenu za Vilju

-Mislim da je Cesc osetio preveliki pritisak za svoje godine. On je kapiten tima i Robin van Persie je zamenik kapiten, te su oni stavili veliki pritisak na svoja leđa. Cesc je pobednik i očajan je u želji za pobedama. Kada to ne uspe, naravno da je frustriran – rekao je Venger, koji uopšte nema dileme da će mladi uskoro 24-godišnji Španac ostati na Emiratesu.

Povezana vest:  Zvezda sutra počinje prodaju karata za večiti derbi i Kup

-Svaka teškoća u životu čini vas jačim, pogotovo kad imate jak karakter. A on ima jak karakter. Možda je ove sezone imao preteško breme na leđima. Ali jednom kada uspe da napravi iskorak, on će paralelno s njime sazreti – dodao je francuski trener i na kraju zaključio:

-Ova ekipa ne dobija priznanja koja zaslužuje i puno je kritikovana. Ali ja verujem u njih. Zajedno su sazrevali i odrastali i njihovo najveće postignuće biće pobediti zajedno.

Povezana vest:  Vermezović: Partizan je veliki i uspeće da se podigne