books

Treći novobeogradski sajam knjiga, stripa i antikvarne knjige od 3. do 8. maja u Hali sportova

Pod pokroviteljstvom opštine Novi Beograd, u Hali sportova na Novom Beogradu od 3. do 8. maja održaće se Treći novobeogradski sajam knjiga, stripa i antikvarne knjige. Organizator je Novobeogradska kulturna mreža, u partnerstvu sa Udruženjem izdavača i knjižara Srbije. Prijatelji manifestacije su Predškolska ustanova „11. april”, Prijatelji dece Novog Beograda i škole sa teritorije ove opštine. Svečano otvaranje održaće se 3. maja u 18 časova i tom prilikom posetiocima i gostima obratiće se Mirko S. Marković iz Biblioteke grada Beograda, pesnik Pero Zubac i predsednik opštine Novi Beograd Nenad Milenković.

Povezana vest:  Otvara se Muzej papirusa u Beču

Na ovogodišnjem sajmu knjiga, koji je posvećen stvaralaštvu pesnika i humaniste Dragana Lukića, učestvovaće oko 60 domaćih i stranih izlagača, među kojima su „Laguna”, „Dereta”, „Geopoetika”, „Mono & Manjana”, „Narodna knjiga”, „Bigz školstvo”, Kreativni centar, „Lom”, „Evro Giunti”, „Beogradska knjiga”, „Čarobna knjiga”, „Pčelica”, V.B.Z, „Kairos”, „Prometej”, The English Book, Admiral Books i drugi.

Povezana vest:  Prva čitaća proba za predstavu "Put u Damask" u NP

Svi posetioci će za šest dana imati priliku da se susretnu sa više od 10.000 naslova i bogatim edukativnim pratećim programom (promocije knjiga, takmičenja u poznavanju domaće književnosti, radionice stripa). Cena ulaznice za Treći novobeogradski sajam knjiga, stripa i antikvarne knjige je 80 dinara, a posetioci će dobijati i katalog izdavača. Takođe, pod pokroviteljstvom opštine Novi Beograd, najmlađim čitaocima biće podeljene ulaznice za sajam kako bi mogli da ga posete sa svojim roditeljima. Sajam će biti otvoren svakog dana od 10 do 20 časova.

Povezana vest:  ''Poštene iluzije'' autorke Nore Roberts u izdanju Alnarija