Ljubiša Tumbaković na čelu Stručnog odbora FSS 

ljubisa_tumbakovicNekadašnji trener Partizana Ljubiša Tumbaković postavljen je danas za predsednika Stručnog odbora Fudbalskog saveza Srbije (FSS). 
Predsednik FSS Tomislav Karadžić je posle sednice Odbora za hitna pitanja tog tela saopštio da će Tumbakovićev zadatak biti da oformi novi Stručni odbor, koji ne funkcioniše od leta prošle godine. 
Tadašnji članovi Stručnog odbora ostavke su podneli zbog razmirica sa čelnicima FSS, pre svega pri izboru Ratomira Dujkovića za selektora mlade reprezentacije Srbije. 
Mesto u stručnom odboru po funkciji dobijaju i direktor trenerske škole FSS i direktor mlađih selekcija što je do sada bio Milovan Đorić. 
Novi direktor mlađih selekcija,na predlog Odbora za hitna pitanja, biće Dušan Savić, dok će se Đorić penzionisati najkasnije do 15. februara. 
Đorić će, ipak, sa FSS potpisati ugovor o delu po kome će biti selektor reprezentacije igrača rođenih 1994. godine i kasnije sa kojima će 2011. nastupati na Evropskom prvenstvu u Srbiji. 
Odbor za hitna pitanja je za direktora trenerske škole Izvršnom odboru FSS predložio Milorada Kosanovića. 
Tumbaković, Kosanović i Savić bi, prema rečima Karadžića, trebalo da izvrše kompletnu reorganizaciju srpske škole fudbala. 
-A struka poslednjih godina, ako ne i decenija, jesta bila naš najveći problem. Nije funkcionisala, promene su bile česte – podsetio je Karadžić. 

Povezana vest:  Arsenal odbranio trofej u FA kupu