jose-mourinho_trener_inter

Žoze Murinjo: Nisam uspeo da motivišem igrače

 

Trener Real Madrida Žoze Murinjo preuzeo je odgovornost za iznenađujući poraz svoje ekipe od Saragose u subotu u okviru španskog prvenstva.  Temperamentni portugalski trener priznao je da su zakazale njegove motivacione sposobnosti u meču protiv Saragose.

-Naš protivnik se dobro borio. To je za njih bila odlučujuća utakmica za opstanak i ovo se dešava kada jedan tim u meč uđe motivisan, a drugi ne – kazao je Murinjo.

Povezana vest:  Baloteli: Potrčao sam da dođem u Milan

-Danas trener nije uspeo da motiviše igrače u prvom poluvremenu. Drugo poluvreme bilo je dobro, ali smo im poklonili tri gola. Vreme je bilo na njihovoj strani – dodao je.

Bivši trener Čelzija i Intera u ovom meču je odmarao Kristijana Ronalda.

-Želim da razjasnim da mi je savest čista, nismo želeli da poklonimo pobedu Saragosi, kao ni bilo kome ko se bori za opstanak – kazao je Murinjo.

Povezana vest:  UEFA odbila žalbe, Srbija ostaje bez tri boda

Takođe je Murinjo branio svoju odluku da na teren ne izvede najbolji tim, koji ima na raspolaganju.

-Ovo je bila dobra prilika za igrače koji žele da se nametnu u prvi tim. Odlučio sam da poštedim Ronalda, ubacio sam Higuaina i Benzemu koji su bili veoma motivisani – kazao je.

Brazilski plajmejker Kaka, koji je započeo utakmicu, optužio je saigrače za nonšalantan pristup.

-Bili smo lenji u prvom poluvremenu i pokazali nedostatak duha. To ne sme da se ponovi – kazao je Kaka za „AS“.

Povezana vest:  LAV FUTSAL SUPERLIGA, Galenika juri prve bodove

Uprkos velikom zaostatku za Barselonom, bivši najbolji igrač sveta i dalje veruje da njegov tim može da dođe do dvostruke krune, španskog prvenstva i Lige šampiona.

-Verujemo da se možemo vratiti u trku za titule u prvenstvu i Ligi šampiona. Sve dok postoje matematičke šanse nećemo se predati. Ne smemo da odigramo u utorak protiv Barselone – kazao je Kaka posle sinoćnjeg meča.