nbg_sajam_knjiga_2011

Laguna na Novobeogradskom sajmu knjiga od 3. do 8. maja

Pod pokroviteljstvom gradske opštine Novi Beograd u Hali sportova na Novom Beogradu od 3. do 8. maja biće održan Treći Novobeogradski sajam knjiga, stripa i antikvarne knjige.

Organizator ovogodišnjeg Sajma je ustanova kulture Gradske opštine Novi Beograd, Novobeogradska kulturna mreža u partnerstvu sa Udruženjem izdavača i knjižara Srbije.

Treći novobeogradski sajam knjiga, stripa i antikvarne knjige, svečano će biti otvoren u utorak, 3. maj u 18 sati. Posvećen je stvaralaštvu pesnika i humaniste Dragana Lukića a učestvuje preko 60 domaćih i stranih izdavača.

Povezana vest:  Večerima poezije gradimo kulturu darovanja

Svi posetioci će tokom 6 dana imati priliku da se susretnu sa preko 10.000 naslova i bogatim edukativnim i pratećim programom u vidu promocija knjiga, takmičenja u poznavanju domaće književnosti , radionica stripa i druge.

Laguna će svojim čitaocima ponuditi svoj bogati izdavački program a kupcima će biti na raspolaganju celokupna Lagunina produkcija i to po najpovoljnim sajamskim cenama. Za članove Laguninog kluba čitalaca važiće članski popusti, a važe i akcijske cene sa prolećne STOP akcije u okviru koje je 500 naslova u pola cene (popusti se ne kombinuju!).

Povezana vest:  Treća sezona Pozorišta Teatrijum otvorena premijernim izvođenjem predstave "Roditelji".

Laguna sa zadovoljstvom predstavlja svetske bestselere, „Kapiju suza“, Ejbrahama Vergezea, roman „Soba“, Eme Donahju, novu knjigu Tonija Parsonsa, nobelovce Maria Vargasa Ljosu, Hertu Miler, i ekskluzivnu kolekciju pripovedaka našeg jedinog nobelovca, Ive Andriće u godini kada se obeležava 50 godina od dobijanja nagrade i mnoge druge naslove koji su u vrhu svetskih top lista.

Lagunini pisci biće zastupljn i na glavnoj bini sajma sa promocijama svojih knjiga koje će zatim potpisivati na štandu Lagune.

Posetiocima će se predstaviti:

sreda, 4. maj, 16h – Ivan Zlatković, roman “Sintetičari”

Povezana vest:  Pozorište na Terazijama - Repertoar za FEBRUAR 2011.

sreda, 4. maj, 18h – Mila Milosavljević, knjiga “Spomenar”

četvrtak, 5. maj, 16h – Dejan Stojiljković, roman “Konstantinovo raskršće”

četvrtak, 5. maj, 18h – Ivana Kuzmanović, knjiga “Od kad sam se zavolela, Volim”

subota, 7. maj, 16h – Ružica Sokić, knjiga “Strast za letenjem” i Žarko Jokanović, roman “Krugovi moći”

subota, 7. maj, 18h – Vesna Dedić Milojević, roman “Zauvek u srcu”

Sajam će biti otvoren svakog dana od 10 do 20 časova a cena ulaznice je 80 dinara.