dimitrije_dolga_1

Dolga nastavio seriju pobeda na trkama “Fruška gora open” u “Dunavskom kupu”

Dimitrije Dolga, biciklista novosadskog Elita osvojio je prvo mesto u trećoj trci “Fruška gora opena” u okviru “Dunavskog kupa” voženoj na stazi od Bukovca do Selišta (3 km) na Furškoj gori.  Dolga je pobedio i u prve dve trke ovog takmičenja, a biciklista Vojvodine Goran Nikić je bio drugi, a isti plasman je ponovio i u trećoj trci.

U pojedinim delovima staza je imala uspon od 13,6 procenata. Početak trke bio je po lepom, prolećnom vremenu, poslednje takmičare, i to one najbolje u  generalnom plasmanu, pratili su vetar, kiša i grad!

Povezana vest:  Pelicioti suspendovan dve godine zbog dopinga

Dolga je zabeležio vreme 8,55 minuta, drugo mesto pripalo je Goranu Nikiću (Vojvodina) sa 9,43 minuta a treće Andreju Bojkovu (Elit) sa 10,47 minuta.

U generalanom plasmanu  vodi Dolga sa 145 bodova, drugi je Nikić sa 140, treći David Danji (Vojvodina) sa 114 bodova. Četiri i peti  su Đura Puškaš (Vojvodina) sa 101 bodom i Bojkov sa 93 boda. Najuspešnija takmičarka je na 13. mestu Zorana Pavlov iz Vojvodine sa 30 bodova.

Povezana vest:  Juniorska reprezentacija u Varaždinu, dve kadetske selekcije u Kazanlaku!

Naredna trka “Fruška gora opena” je 14. maja na stazi od 3,8 km od Čerevića do Andrevlja.

„Dunavski kup“ je najveće takmičenja amatera, rekreativaca i mladih vozača u regionu, u kome su  prošle godine, na primer, učestvovala čak 192 vozača iz BiH, Hrvatske, Mađarske i Srbije. I ove godine boriće se za  trofej „Zlatnu amforu” koju daruju organizatori iz kluba Elit a  napravili su je Zlatara Tarjan iz Novog Sada i Grnčarska radionica Miljana Stankovića iz Zrenjanina. Glavna nagrada je ram za trkački bicikl Trigon, dar generalnog sponzora Ciklo manije internešenel čiji je vlasnik nekadašnji profesionalac Zoltan Tarjan. Sponzor takmičenja je u Vitalikum, a pomogli su i BS Vojvodine, Novosadski sajam, Novosadski maraton, Grad Novi Sad i drugi gradovi domaćini jedne od 22 trke koliko ih ima ove godine.

Povezana vest:  TRKA KROZ FRANCUSKU, Endi Šlek pobednik 18. etape, Vekler sačuvao vođstvo