biciklisti_invalidiZa vikend biciklistička trka osoba sa invaliditetom

 

Biciklistički savez osoba sa invaliditetom Srbije organizovaće sutra, 25. i u nedelju, 26. septembra, biciklističku trku na Ušću u Beogradu, koja se boduje za Paraolimpijske igre 2012. u Londonu, saopšteno je iz Gradske uprave.

U trci, koja se održava pod patronatom najveće svetske biciklističke asocijacije UCI i pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu, učestvovaće više od 50 takmičara iz Poljske, Belgije, Belorusije, Slovenije, Hrvatske, Grčke, Češke, Slovačke, Rumunije i Srbije.

Povezana vest:  Srbi pregrmeli planine u Meksiku, Der 11. u petoj etapi!

Kako je navedeno u saopštenju, Beograd je prvi put domaćin takve manifestacije, a ona dosad nije održana ni na Balkanu, i želja organizatora je da se na njoj okupi što više osoba sa invaliditetom.

Na Paraolimpijskim igrama u Londonu, za koje se bodovi prikupljaju ove i sledeće godine, učestvovaće 40 reprezentacija sveta.

Sutra i prekosutra na Ušću Srbiju će predstavljati četiri takmičara iz Beograda, Danijela Jovanović, Stefan Đukelić, Miloš Glavonjić i Dušan Veršić.

Povezana vest:  Na trci „Korz Srbiju" biciklisti od Japana do Vatikana

Prvog dana, od 11.30 sati, voziće se individualne trke duge 11,6 kilometara, dok je u nedelju, od 10 sati grupna trka duga od 30 do 60 kilometara, navedeno je u saopštenju.