chris froome

Frum pobednik Tur de Fransa, Kitelu etapa

Britanac Kris Frum (Chris Froome) iz ekipe Skaj pobednik je ovogodišnje biciklističke Trke kroz Francusku (Tour de France) koja je večeras završena u Parizu.  Frum je prošle godine bio vicešampion, dok je njegov klupski kolega Bredli Vigins (Bradley Wiggins) bio prvi. Ove godine Vigins nije učestvovao, tako da je Frum bio prvi izbor ekipe Skaj.
Pobednik poslednje etapa Tura dužine 133,5 kilometara, koja je vožena od Versaja, pa kroz grad do cilja na Jelisejskim poljima, bio je Marsel Kitel (Marcel Kittel) iz ekipe Argos-Šimano. On je u uzbudljivoj završnici, koju je na ulicama Pariza posmatralo više od 350.000 ljudi, bio bolji od zemljaka Andrea Grajpela (Andre Greipel).
Kitel je etapu odvezao u vremenu tri sata, šest minuta u 14 sekundi. Treće mesto zauzeo je Mark Kevendiš (Marc Cavendish), kome to ipak nije bilo dovoljno da osvoji zelenu majicu. Zelena majca, koju osvaja najbolji sprinter trke, ove godine pripala je Slovaku Peteru Saganu iz tima Kenondejl.
Ovo je druga godina zaredom da Britanci osvajuju najprestižniju biciklističku trku na svetu. Frum je uz Viginsa drugi Britanac u istoriji kome je to pošlo za rukom. 

Povezana vest:  Gajičić izabrao za Balkanijadu