JOVAN_ZEKAVICAČubrić sa mladima u Kraljevu, Gajičić okuplja podmladak pod Bukuljom, četvoro najmlađih u kampu UCI za Singapur!

 

Radiša Čubrić, selektor seniorske reprezentacije Srbije pozvao je na pripreme za Šampionat Evrope za vozače do 23 godine i juniore u Ankari 17. i 18. jula, četvoricu biciklista i treniraće u Kraljevu i okolini.

Na spisku su Gabor Kasa (Spartak, Subotica), Milanko Petrović (Metalac, Kraljevo), Jovan Rajković (Železničar MBN, Niš) i Jovan  Zekavica (Partizan).

– Savez nema dovoqno sredstava i u zavisnosti od finansija, odrediću i broj putnika za Ankaru – kažeČubrić. – Voleo bih da bude novca, ali i da nađem bicikl za hronometar Milanku Petroviću, kako bi učestvovao u borbi protiv štoperice na EŠ, jer sam siguran da bi bio među boljima u ovoj disciplini. Na žalost, nismo u prilici da odlučujemo kao stručnjaci, već kao računovođe, jer sve zavisi od dubine kase.

Povezana vest:  Jovanović 50. u Norveškoj

Selektor juniora Saša Gajičić, nekada naš najuspešniji profesionalac, okupiće od 3. do 5. jula na kratkim pripremama najbolje srpske mlade bicikliste. Baza će biti Aranđelovac, a pod Bukuljom će trenirati Aleksa Veličković i Uroš Jovanović (Šumadija, Aranđelovac), Lazar Jovanović i Marko Danilović (Borac, Čačak), Filip Pavlović (Partizan) i Đorđe Stevanović (Železničar MBN , Niš).

– Sa ovih prirema u ponedeljak putuju u trening centar UCI u Eglu kraj Lozane četvoro naših olimpijaca za Letnje olimpijske igre mladih čiji je domaćin Singapur od 17. do 25. avgusta – Lazar Jovanović, Aleksa Veličković i Filip Pavlović, a pridružiće im se i Jovana Crnogorac iz kluba BK Novi Sad – objasnio je Gajičić. – To je kamp Mđuanarodne biciklističke unije  UCI i sa njima će raditi vrhunski treneri, objasniće im kako će se takmičiti u Singapuru jer se voze drumska trka, be – em – iks trka, hronometar i trka na planinskim biciklma. Vodiću ih u Singapur sam, biće pakleno jer nosimo deset bicikla – četiri za drum, po dva za planinski biciklizam,  be – em – iks i hronometar, jer svi voza ove discipline.

Povezana vest:  Denis Menjšov prešao u Kaćušu

Što se tiče Šampionata Evrope u Turskoj, Gajičić će povesti četvoricu biciklista sa ovih priprema na jaku trku juniorskog Kupa nacija u Luksemburgu 10. i 11. jula:

– Putovaće Veličković, Danilović, Uroš Jovanović i Pavlović – objasnio je Gajičić – Cilj je da osvojimo neki svetski bod za juniorsku rang listu. Trka je jaka, ali je i dobro da vidimo šta ko može pred Šampionat Evrope. Takođe, planiramo u avgustu pripreme na Bledu odakle ćemo otići na juniorsko Prvenstvo sveta u Italiju 8. avgusta i sa tog takmičenja, praktično, naši mladi olimpijci odlaze u Singapur.

Povezana vest:  Holanđanka Vos zlatna u drumskoj trci