Laković: Igrači će biti zadovoljni hotelom 

zoran_lakovic_gensek_FSSGeneralni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković istakao je danas da će srpska reprezentacija na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi imati smeštaj koji se ni po čemu neće razlikovati od trening kampova na koje su igrači navikli. 
-Zadovoljni smo. Ono što smo tražili to smo i dobili – kazao je Laković novinarima povodom izbora hotela „Sanisajd“ u Johanesburgu za bazni kamp Srbije tokom Mundijala koji će se igrati u junu i julu. 
„Sanisajd“ hotel se nalazi u Parktaunu, kraju Johanesburga koji je Laković opisao kao jedan od najlepših, ali i najmirnijih. 
-Dovoljno govori i podatak da je na jednom kraju te ulice bolnica, a na drugom policijska stanica. Aerodrom je udaljen 24 kilometara, a Pretorija u kojoj ćemo igrati prvu utakmicu sa Ganom 40 kilometara. Hotel je dugo godina bio i baza reprezentacije Južne Afrike, a u njemu je odsedala i selekcija Brazila – dodao je Laković. 
Bezbednost, ipak, ostaje glavna briga svih pred početak prvog Svetskog prvenstva u Africi. 
-Mi samo možemo da nastavimo da podržavamo napore Svetske fudbalske federacije (FIFA) i lokalnog Organizacionog komiteta da turnir učine što boljim. Bili smo i prošle nedelje tamo i videli da se i dalje užurbano radi – rekao je Laković, koji se na velikoj pomoći u zahvalio ambasadoru Srbije u Južnoj Africi Goranu Vujičiću. 
Srbija će prvi meč Grupe D sa Ganom igrati 13. juna u Pretoriji, a pet dana kasnije će u Port Elizabetu odmeriti snage sa Nemačkom. Poslednju utakmicu grupne faze igraće sa Australijom 23. juna u Nelspruitu. 

Povezana vest:  Krojf zabrinut za timsku igru Barselone