Aaron Ramsey scores for Arsenal

Arsenal pobedio Junajted, Liverpul ubedljiv

Fudbaleri Arsenala pobedili su danas u Londonu vodeći tim engleske lige Mančester junajted sa 1:0, u utakmici 35. kola prvenstva i vratili neizvesnost u šampionskoj trci u Premijer ligi.

Jedini gol na utakmici postigao je Aron Remzi u 56. minutu, posle dobrog dodavanja Robina van Persija.

To je bio tek drugi gol Remzija u Premijer ligi.

Povezana vest:  Borusija Dortmund i Bajern osvojili po bod, pobeda Šalkea

Mančester junajted sada ima 73 boda, samo tri više od drugoplasiranog Čelsija i šest više od Arsenala. Čelsi je u subotu pobedio Totenhem sa 2:1.

Fudbaleri Liverpula pobedili su na svom terenu Njukasl sa 3:0 i popeli se na peto mesto na tabeli, koje sledeće sezone vodi u Ligu Evropa.

Golove za Liverpul postigli su Maksi Rodriges u 10, Dirk Kojt iz jedanaesterca u 59. i Luis Suares u 65. minutu.

Povezana vest:  Đorđević očekuje dobru igru protiv BSK-a iz Borče

Ekipa Kenija Dalgliša posle 16. prvenstvene pobede ima 55 bodova, četiri manje od Mančester sitija na četvrtom mestu, koje sledeće sezone vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Njukasl je na 12. Mestu sa 41 bodom.

Birmingem siti i Vulverhempton podelili su bodove 1:1. Poveli su Vulvsi u sedmom minutu golom Stivena Flečera iz jedanaesterca, a bod domaćima doneo je Sebastijan Larson u 27. minutu.

Povezana vest:  Žulio Cezar neće nastupati do kraja godine

Birmingem posle 35 kola zauzima 15. mesto sa 39 bodova, dok je Vulverhempton pretposlednji na tabeli sa pet bodova manje. U ekipi Vulverheptona nije bilo srpskog reprezentativca Nenada Milijaša, koji je meč odgledao sa klupe.

U toku je utakmica Mančester siti – Vest Hem.