zvezda trening slovenija

Stojanović i zvanično trener Crvene zvezde

Slovenački fudbalski stručnjak Slaviša Stojanović od danas je i zvanično šef stručnog štaba Crvene zvezde, preneli su beogradski mediji. Navodi se da je Stojanovićevo imenovanje večeras zvanično potvrdio Upravni odbor srpskog vicešampiona.
Na klupi crveno-belih Stojanović će zameniti Portugalca Rikarda Sa Pinta, koji je prošle srede podneo ostavku. Stojanović je rođen u Srbiji, ali je odrastao u Sloveniji, gde je proveo celu igračku i trenersku karijeru. Najviše uspeha imao je sa ekipom Domžala, koju je vodio do dve uzastopne šampionske titule. 
U prethodne tri sezone bio je najpre asistent Srećka Kataneca na klupi repezentacije UAE, a zatim i selektor Slovenije.
Fudbaleri Crvene zvezde u nedelju su doputovali Sloveniju, gde će obaviti prvi deo priprema za nastupajuću sezonu. Crveno-beli će u Termama Čatež boraviti do 3. jula i za to vreme odigrati tri kontrolne utakmice pod vođstvom novog šefa stručnog štaba.
Prvi susret na programu je 26. juna protiv Krke u Novom Mestu, tri dana kasnije igraće protiv ekipe Domžala, a 2. jula u Krškom proveriće snage protiv ukrajinskog prvoligaša Iliševeca.
Stojanović će kormilo ekipe preuzeti u utorak.
Današnjim žrebom u Nionu odlučeno je da Crvena zvezda u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igra sa pobednikom meča IBV Vestmaneja (Island) – HB Toršavn (Farska Ostrva). Crveno-beli će biti domaćini u prvom meču 18. jula, dok će na sever Evrope putovati 25. jula.

Povezana vest:  PLEJ OF LIGE ŠAMPIONA, Zenit pobedio Okser u prvom meču