Viktor Troicki RG

Troicki: Igrao sam sjajno

Srpski teniser Viktor Troicki rekao je posle pobede nad zemljakom Jankom Tipsarevićem da je prezadovoljan svojom igrom, istakavši da mu je krivo što su morali da igraju jedan protiv drugog.
Troicki se plasirao u drugo kolo gren slem turnira u Vimbldonu savladavši Tipsarevića neočekivano lako sa 3:0 u setovima – 6:3, 6:4, 7:6 (7:5).
-Igrao sam sjajno i veoma sam zadovoljan. Dobro sam servirao tokom celog meča i nisam dozvolio nijedan brejk, što je jako bitno, a u važnim poenima sam odigrao hrabro. Prva dva seta su bila perfektna, a u trećem je bila rezultatska klackalica – izjavio je Troicki dodajući da mu je krivo što je žrebom odlučeno da se on i Tipsarević sastanu već na startu turnira.
-Jako mi je krivo što smo igrali jedan protiv drugog, teško je pripremati se za ovakve duele. Prvi put smo se sastali na gren slemu, Janko je bio favorit, i to mu je možda zasmetalo, pa sam ja danas bio bolji – kazao je Troicki.
Srpski teniser u drugom kolu igra protiv Rusa Andreja Kuznjecova, koji je pobedio Španca Alberta Montanjesa sa 6:3, 6:4, 3:6, 6:3. Kuznjecov zauzima 78. mesto na ATP listi, a on i Troicki do sada se nisu sastajali na turnirima.

Povezana vest:  Tipsarević: Pokušaću da podignem igru na viši nivo