prosinecki_140_derbi

Prosinečki zadovoljan pobedom

 

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki izrazio je zadovoljstvo večerašnjom pobedom njegovog tima nad Hajdukom iz Kule i ocenio da je ostvarena uprkos problemima sa kartonima, povredama i motivacijom, nakon poraza u „večitom“ derbiju.

Prosinečki je na konferenciji za novinare posle pobede Zvezde nad Hajdukom od 3:1 istakao da je njegov tim pobedio uprkos izostanku četvorice bitnih igrača, kao i to da su teret večerašnje utakmice izneli igrači koji u poslednje vreme nisu odigrali mnogo mečeva.

-Bitno je da smo pobedili, zadovoljan sam sa tri nova boda i gola. Problem sa motivacijom igrača uzrokovala je nedavna utakmica sa Partizanom pred koju su svi pomislili da ponovo možemo biti prvi – rekao je Prosinečki.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP, Petrović: Jovanović i Ninković doneli preokret

Prema njegovoj oceni, večerašnji meč je „prelomio“ gol koji je postigao Dejan Milovanović u poslednjim sekundama prvog poluvremena, kojim su crveno-beli izbegli da na pauzu odu sa golom zaostatka.

Upitan za oscilacije u igri odbrane, čiji je kiks večeras omogućio Kuljanima da dođu do prednosti, Prosinečki je odgovorio da je to posledica prinudne rotacije igrača odbrane, kao i celog tima.

-(Milan) Vilotić se vratio nakon teške bolesti, (Li) Adi nije igrao dugo, (Stevan) Reljić takođe nije igrao dva meseca, sve su to problemi normalni za ovakvu situaciju – rekao je hrvatski trener.

Povezana vest:  Kosovo u junu igra prijateljsku utakmicu protiv Farskih ostrva

Trener Hajduka Dragoljub Bekvalac čestitao je Crvenoj zvezdi pobedu, Prosinečkom na dosada urađenom i kazao da je njegov tim imao priliku da početkom drugog poluvremena promeni tok meča.

On je istakao da bi meč „okrenuo“ u drugom pravcu da je Nikola Komazec nakon solo prodora Aleksandra Jovanovića bio prisebniji i doveo Kuljane još jednom u vođstvo.

-Tri elementa su rešila večerašnju utakmicu. (Pavle) Ninkov, koji je prevazišao okvire našeg fudbala, ulazak (Ognjena) Koromana pre drugog Zvezdinog gola, kao i to što sudija nije dosudio faul Ninkova pre Kaluđrovićevog gola, za koji mi je moj igrač rekao da je postojao – rekao je on.

Povezana vest:  Čelsi prekinuo niz poraza, Vest Hem nastavio da posrće

Bekvalac je rekao da njegovom timu predstoji teška borba za opstanak, u kojoj će bodove „tražiti“ na svom terenu, a ne na stadionu Crvene zvezde.

Fudbaleri Crvene zvezde su se pobedom nad Hajdukom ponovo primakli vodećem Partizanu na tri boda zaostatka. Crno-beli su u subotu na gostovanju pobedili Jagodinu sa 2:0.