Howard_WebbHauard Veb sudi derbi Mančester Junajted – Čelsi

Poznato je ime sudije koji će deliti pravdu u derbiju između Mančester Junajteda i Čelsija koji će odigrati 8. maja na Old Trafordu u sklopu 35. kola engleskog fudbalskog prvenstva.

Biće to nominalno najbolji engleski sudija Hauard Veb, koji je u decembru prošle godine od engleske kraljice odlikovan viteškom titulom, dok je od Istituta za fudbalsku istoriju i statistiku (IFFHS) izabran za najboljega svetskog sudiju u 2010. godini.

Povezana vest:  Prvaci sveta stigli u Beograd

Veb je, podsećamo, sudio i finale prošlogodišnje Lige šampiona između Intera i Bajerna u Madridu, kao i finale Svetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici između Holandije i Španije.

Sada će deliti pravdu u potencijalno odlučujućem susretu engleskog prvenstva, budući da vodeći Mančester Junajted i Čelsi razdvajaju samo tri boda.

Velike kritike doživeo je Veb ove sezone u januaru kada je sudio utakmicu FA Cupa između Liverpula i Mančester Junajteda. Tada je sporan bio kontroverno dosuđen jedanaesterac na Dimitru Berbatovu, kao i isključenje kapitena „redsa“ Stevena Džerarda.

Povezana vest:  Dostanić: Izvinjavam se navijačima!