mancester_j_slavlje_ls_2011

POLUFINALE LIGE ŠAMPIONA, MANČESTER  J.  – ŠALKE 4:1

„Đavoli“ u finalu

 

Velikan  evropskog fudbala ponovo će imati priliku da se bori za „ušati trofej“. Mančester je u „šarenom“ sastavu iskoristio kikseve gostiju i potvrdio ulazak u finale Lige šampiona, koje je na programu 28.maja na „Vembliju“.

„Đavoli“  nisu dominirali ali su  golovima Valensije,Gibsona i Andersona(dva gola) slavila – 4:1, mada u početnoj postavi nije bilo čak devetorica igrača iz prvog meča.

Povezana vest:  Pobede Leverkuzena, Grojtera i Ajntrahta

U timu sa Ostrva iz startne postave bio je samo Van De Sar i Valansija, a upravo je Ekvadorac u 26. minutu iz prvog šuta ka Nojeru postigao prvi gol, a već iz drugog šuta Mančester je vodio 2:0, pošto je nemački golman kiksirao posle udarca Gibsona(31. minut). Borbeni Nemci koju su pokazivali agresivnost i držali loptu u nogama vratili su se „u igru“ posle duple greške Evansa i sjajnog šuta Hurada.

U nastavku meča Nemci su nastavili da kontrolišu igru ali im se nije isplatilo kada su krenuli „na sve ili nešto“. Trener Šalkea Ralf Rangnik uveo je napadača (Huntelara) umesto štopera što je iskoristio Brazilac Anderson sa dva gola iz polukontri.

Povezana vest:  Barselona podigla kredit od 155 miliona evra

Meč na „Old Trafortu“ ostaće upamćen pošto su jedan naspram drugog stajali vremešni  Ervin Van De Sar(29. Oktobar 1970.) i Hulijan Draksler koji je rođen 20. septembra 1993.

MANČESTER JUNAJTED – ŠALKE  4:1 (prvi meč 2:0)

Strelci: 1:0 Valensija 26, 2:0 Gibson 31, 2:1 Hurado 35, 3:1 Anderson 4:1 Anderson

Stadion: „Old Traford“. Sudija:Pedro Proensa (Španija). Žuti kartoni: Eskudero(Šalke), Gibson, Skols, Anderson(Mančester).

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Grupa B, Južna Koreja pobedila Grčku

MANČESTER JUNAJTED: Van De Sar, Rafael(Evra), Evans, Smoling, O Ši, Anderson, Skols, Gibson, Valensija, Nani, Berbatov(Oven). Trener: Ser Aleks Ferguson.

ŠALKE: Nojer, Učida, Mecelder, Hovedes, Eskudero,  Hurado, Papadopulos, Baumjohan(Edu),  Farfan(Matip),Draksler, Raul. Trener: Ralf Rangnik