jose-mourinho_real

UEFA kaznila Morinja sa pet utakmica suspenzije

 

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (Uefa) izrekla je danas treneru Real Madrida Žozea Morinju suspenziju od pet utakmica zbog komentara na konferenciji za novinare posle prvog meča polufinala Lige šampiona s Barselonom.

Uefa je saopštila da je Morinjo već odradio jednu utakmicu suspenzije, pošto zbog isključenja u prvom meču polufinala nije vodio ekipu u revanšu.

Povezana vest:  Barselona tuguje, Inijesta najavio penziju

Poslednja utakmica u okviru suspenzije je uslovna i Morinjo će pauzirati taj meč ako ponovi prekršaj u naredne tri godine. Pored suspenzije, Morinjo će morati da plati i novčani deo kazne u iznosu od 50.000 evra.

Morinjo je nakon poraza od 2:0 u prvoj utakmici rekao da Uefa štiti Barselonu i da delegira sudije koje joj pomažu da prođe dalje. Odrambeni fudbaler Reala Pepe, koji je takođe isključen u prvoj utakmici polufinala, odslužio je jedan meč suspensije u revanšu, a moraće dodatno da plati 20.000 evra.

Povezana vest:  Viljas-Boaš: Čelsi nema dugogodišnji plan

Uefa je kaznila i rezervnog golmana Barselone Hosea Pinta sa tri utakmice neigranja, jer je isključen u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona protiv Reala.

Barselona je prošla u finale, pošto je nakon pobede u prvom meču, u revanšu igrala 1:1. Ekipa Pepa Gvardiole će 28. maja u finalu za trofej igrati protiv Mančester junajteda.