loran_blan

Ministarska sporta: Loran Blan nije rasista

 

Ministarka sporta Francuske Šantal Žuano rekla je danas da ne veruje da je selektor fudbalske reprezentacije Loran Blan rasista i dodala da, zasad, ne vidi razlog zbog kojeg bi on trebalo da podnese ostavku.

-Blan nije rasista. Za početak, pogledajte kako izgleda reprezentacija, glavnu ulogu dao je Karimu Benzemi. Trebalo bi da verujemo Blanu – kazala je ministarka.

Povezana vest:  24. KOLO JELEN SUPER LIGE, Pobeda Partizana na Stanojevićevom debiju

Fudbalski savez Francuske i ministarstvo pokrenuli su odvojene istrage o medijiskim tvrdnjama da je grupa čelnika saveza, među kojima je i selektor Blan, želela da uvede rasne kvote u nacionalni tim.

-U ovom trenutku ne postoji nijedan razlog da ga optužimo. Nikada nisam čula Blana da iznosi rasističke stavove, niti sam videla da se tako ponaša – istakla je Šantal Žuano.

Povezana vest:  POJAČANJA NOVOG PAZARA, Pjer Boja i Obiora Odita potpisali za Pazar

Pored Blana, pod istragom su i tehnički direktor saveza Fransoa Blakar i selektori mlađih kategorija Erik Momber i Fransis Smerecki. Francuski mediji navode da su oni želeli da ograniče broj crnaca I igrača arapskog porekla na 30 odsto.

-Ako je neko zaista želeo da uvede kvote, to je nelegalno – rekla je ministarka i dodala da očekuje da istraga njenog ministarstva bude okončana do kraja sledeće nedelje.

Povezana vest:  Kapelo: Vreme je da Rusije dobije velikog protivnika