Alex_Ferguson_2011

Aleks Ferguson: Ostajem u Mančester Junajtedu i sledeće sezone

Uoči derbija 36. kola Premiershipa protiv Čelsija, škotski menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson podvukao je kako će i sledeće sezone biti na čelu družine s Old Traforda.

Nedugo nakon dolaska u klub 1986. godine, Ferguson je istakao kako mu je najveći cilj dostići i prestići ekipu Liverpula po broju osvojenih naslova prvaka Engleske. Danas ih i jedni i drugi imaju po 18. Ali, dok je Liverpul svoj zadnji osvojio još 1990. godine, Mančester Junajted je slavio čak 11 puta pod vođstvom Ser Aleksa Fergusona, a ove sezone je jako blizu novom naslovu, kojim bi prestigao ekipu s Ajnfilda.

Povezana vest:  Kasiljas: Ne plašimo se Barselone

Mnogi su spekulisali da bi se 69-godišnji Ferguson mogao povući, ukoliko ove sezone odvede ekipu do trona u Premiershipu, jer bi tada mirno mogao u penziju s ostvarenim ciljem koji se činio tako dalekim kada je dolazio. Međutim, Ferguson je to demantovao u izjavi za Miror.

-Biću na klupi Mančester Junajteda i sledeće sezone – rekao je.

Povezana vest:  Benitez: Odlazim iz Napolija, ali prvo da uđemo u LŠ

Uz osvojenih 11 titula u Premiershipu, briljantni je škotski menadžer svoju ekipu vodio i do dva naslova prvaka Evrope, pet u FA Cupu i četiri u Carling Cupu.