sestre_moldovan

KAJAK

Još dve medalje za srpske kajakaše

Poslednjeg takmičarskog dana na Svetskom kupu u Poznanju posade Ognjen Filipović i Dragan Zorić, kao i  Nikolina i Olivera Moldovan u ženskoj konkurenici, osvojili su bronzane medalje u olimpijskoj disciplini k-2 na 200 metara.

Kandidati za Olimpijske igre u Londonu, Filipović i Zoprić, preveslali su najkraću kajakašku deonicu u vremenu od 35,25 sekundi.            

Zlatnu medalju u A finalu te discipline osvojila je francuska posada u sastavu Hibojs i Žuv koja je prva stigla na cilj u vremenu 34.60 sekundi, ispred Britanaca Hita i Skofilda.

Povezana vest:  PLIVANJE, EP BUDIMPEŠTA, Lenđer u finalu trke na 50 metara delfin

Srpski dvosed je tim uspehom prekinuo neuspešan niz od 2007. godine, kada je poslednji put osvojena bronzana medalja na Svetskom prvenstvu u nemačkom Duisburgu

-Zadovoljni smo. Ono što je najbitnije je to da smo stali uz bok svetskim šampionima Francuzima i evropskim prvacima Englezima – rekao je Zorić posle trke.

On je dodao da je početak sezone i da bi forma u nastavku trebalo da ide uzlaznom putanjom.

-Ova medalja nam daje još više samopouzdanja, potrebno nam je više jakih trka i rezultati na Evropskom prvenstvu u Beogradu i Svetskom prvenstvu u Segedinu neće izostati – rekao je Zorić.

Povezana vest:  VESLANJE, Izabran srpski tim za Balkanijadu

Poslednjeg takmičarskog dana na otvaranju  sezone na međunarodnoj sceni u kajaku i kanuu na mirnim vodama, posada ženskog dvoseda Nikolina i Olivera Moldovan osvojila je treće mesto u disciplini k-2 na 200 metatra.

One su do bronzane medalje stigle u vremenu 42,12 sekundi, dok je prvo mesto u trci pripalo austrijskoj kombinaciji Švaring-Švarc koja je prva prošla kroz cilj ispred holandske posade Hol- Erde.

Povezana vest:  Veslanje, U SUSRET MEĐUNARODNOJ REGATI „MEMORIJAL PAOLO D'ALOJA”

Nikolina Moldovan kao debitantkinja u olimpijskoj disciplini k-1 na 200 metara bila je osmoplasirana, dok je sa starijom sestrom Oliverom u dvosedu olimpijske disciplini k-2 na 500 metara osvojila osmu poziciju.

Sprinter Milenko Našagaćin završio je takmičenje na 15. mestu, osvajanjem šeste pozicije u B finalu discipline k-1 200m. Srpska kajakaška reprezentacija završila je učešće na Svetskom kupu u Poljskoj sa tri bronzane medalje iz devet finala.