tomislav_karadzic__pazova

FSS pokazao političarima Kuću fudbala u Staroj Pazovi

 

Predstavnici Vlade Srbije obišli su danas Kuću fudbala u Staroj Pazovi, a domaćini su im bili čelnici Fudbalskog saveza Srbije, koji očekuju još gostiju na zvaničnom otvaranju sportskog centra.

-Najzaslužniji za izgradnju ovog centra su ministarstva sporta i ekonomije, koji su dali početni kapital. Drago mi je što danas možemo da ih ugostimo, a u subotu nam stižu najvažniji gosti – rekao je novinarima predsednik FSS Tomislav Karadžić.

Povezana vest:  Fudbaleri Srbije izgubili od Austrije

Zvanično otvaranje zakazano je za 14. maj, a očekuje se dolazak predsednika FIFA Sepa Blatera, predsednik UEFA Mišel Platini, zatim predstavnici nacionalnih fudbalskih saveza, kao i političkog vrha Srbije.

-Ovo je sigurno jedan od najlepših centara u Evropi. Stara Pazova je postala glavni fudbalski grad Srbije. Investicija je završena u rekordnom rogu i bez velikih dugova. Od 15. maja se okrećemo izgradnji u Srbiji. Očekujem da ćemo imati još 10 vrhunskih sportskih objekata u zemlji – rekao je Karadžić.

Povezana vest:  Leonardo najbolji igrač 33. kola Super lige

Ministarka sporta i omladine Snežana Samardžić Marković ocenila je da je Kuća fudbala „ponos srpske sportske infrastrukture“. Ona je kazala da taj objekat neće služiti samo seniorima, već i drugim ekipama.

-Kuća fudbala predstavlja dokaz da i u manjim sredinama mogu da se prave vizionarski projekti – rekla je Samardžić Marković.

Mlađan Dinkić je 2009. godine, kada je počela izgradnja, bio ministar ekonomije. On je danas kazao da mu je drago što je 70 odsto materijala za izgradnju bilo domaće proizvodnje.

Povezana vest:  Fulamu sva tri boda protiv Njukasla

-Nadam se da će sada fudbaleri krenuti stopama tenisera, vaterpolista i košarkaša – rekao je Dinkić.