zvezdan_terzic

Sud odredio milion evra za jemstvo za puštanje Terzića

 

Viši sud u Beogradu odredio je danas jemstvo od milion evra za puštanje iz pritvora bivšeg predsednika Fudbalskog saveza Srbije Zvezdana Terzića, optuženog za zloupotrebe u transferima fudbalera u strane klubove u vrednosti od četiri miliona evra.

Sudija Danko Laušević rekao je da sud odbija predlog odbrane da Terzić bude pušten iz pritvora uz jemstvo od 535.000 evra i odredio milion evra za jemstvo. Terzićev advokat Ante Bošković rekao je novinarima posle suđenja da je odluka suda razumna i jedino ispravna i izrazio nadu da će Terzić izaći iz pritvora pre 15. juna, za kada je zakazan nastavak suđenja.

Povezana vest:  Real pobedio Bajern posle preokreta u Minhenu

-Terzićeva familija će skupiti taj iznos, a javilo se i milion njegovih prijatelja spremnih da pomognu – rekao je Bošković.

Odbrana je ranije ponudila jemstvo u nekretninama za koje tvrdi da vrede 535.000 evra.

Laušević je 23. marta odbio jemstvo Terzića i tu odluku je saopštio bez prisustva javnosti, pošto je posle pauze suđenja zabranio ulazak u sudnicu Terzićevoj rodbini i prijateljima, kao i novinarima.

Povezana vest:  Dečiji ambasadori i Milan Kalinić od ove nedelje predstavljaju Srbiju na najvećoj svetskoj smotri sportskog prijateljstva u Rusiji

Apelacioni sud u Beogradu je ukinuo to rešenje u kojem je odbijanje jemstva obrazloženo opasnošću od bekstva i naložio Višem sudu u Beogradu da donese novu odluku sa jasnim obrazloženjem.

Terzić je bio u bekstvu gotovo tri godine, a predao se 11. novembra 2010. godine, od kada je u pritvoru.

Sud je i ranije dva pouta odbio da pusti Terzića da se brani sa slobode uz jemstva od 200.000 evra i 535.000 evra, a tužilaštvo se prvo, u januaru, saglasilo da bude pušten da se brani sa slobode uz jemstvo od 200.000 evra, ali je u martu promenilo stav i usprotivilo se ukidanju pritvora uz jemstvo od 535.000 evra.

Povezana vest:  23. KOLO PRVE LIGE SRBIJE, Kolubara ponovo nerešeno

Terzić, bivši direktor fudbalskog kluba OFK Beograd, i trojica njegovih saradnika optuženi su da su zloupotrebama prisvojili oko četiri miliona evra od transfera više fudbalera u strane klubove. Pored Terzića, optuženi su i bivši generalni sekretar Zajednice fudbalskih klubova Prve savezne lige Milovan Nikodinović, bivši direktor OFK Beograda Vladimir Bulatović i Dražen Podunavac. Protiv Nikodinovića je postupak razdvojen jer je bolestan.